Поносних 50 година за Омладинац

Милан Зубовић
Поносних 50 година за Омладинац

БАЊАЛУКА - Бројећи годину за годином Фудбалски клуб Омладинац стигао је до пола вијека постојања.

Велики јубилеј скромно је обиљежен, а актуелна управа са Миланом Шипрагићем на челу захвалила је појединцима и колективима који су током година били уз клуб.

 - Та 1969. година остала је у сјећању по три битна догађаја. Земљотрес је разорио Бањалуку, основали смо Омладинац и ја сам се оженио - казао је кроз смијех једини оснивач који живи у Бањалуци Бошко Ћулум, а потом наставио у озбиљнијем тону.

- Тих година било је много омладине у нашем насељу, али нисмо имали клуб у којем бисмо се окупљали. Фудбал је био најпопуларнији спорт па је група ентузијаста, међу којима сам би и ја, одлучила да оснује клуб. Пошто смо сви били млади, дали смо му име Омладинац, што је он и данас иако је ушао у озбиљне године - рекао је Ћулум.

Највеће успјехе клуб из Лазарева биљежио је прије двадесетак година, када је играо у Првој лиги Републике Српске, док се и даље спомиње наступ у четвртфиналу Купа БиХ. Стадион у Лазареву носи име по некадашњем предсједнику Милораду Славнићу који је оставио неизбрисив траг у раду овог колектива.

- Колико је Омладинац био битан мом супругу, свједочи и анегдота да је дан послије наше свадбе ујутро устао и отишао на утакмицу, а при томе се није обазирао на то што су гости били у нашој кући, док смо брачно путовање морали да одгодимо - изјавила је Марица Славнић која је присуствовала обиљежавању јубилеја.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана