Помоћи ћемо Борцу, имамо вишка новца

Синиша Котараш
Помоћи ћемо Борцу, имамо вишка новца

ДОБОЈ - Предсједник Скупштине Слоге из Добоја Војислав Рађа, понукан посљедњим изјавама челника Борац м:тела, понудио је помоћ лидеру на табели Премијер лиге да би без проблема могао да приведе крају полусезону.

Бањалучани су прије неколико дана апеловали на институције Српске да им помогну, јер су у тешкој финансијској ситуацији па су добили једнократну помоћ Владе РС у износу од 20.000 марака. Није прошло много времена, а спортској редакцији “Гласа Српске” јавио се Рађа.

- Позивам колеге из Борца да нам се обрате са молбом за помоћ, а вјерујем да су и остали клубови вољни да ураде исто, јер и они, баш као и ми, имају вишка средстава добијених од јавних институција - иронично је рекао Рађа.

Он је подсјетио да и Добојлије раде у тешким условима, с обзиром на то да ће у наредних 18 мјесеци тренирати и играти утакмице у Осјечанима, јер се у Добоју гради нова дворана. То изискује додатне трошкове за превоз, јер све селекције клуба тренирају у поменутом мјесту.

- Без обзира на све ове трошкове, средства која смо добили од институција су толика да “нисмо успјели” да их потрошимо па смо вољни да помогнемо другима - подвлачи Рађа. 

Директор Борца Владимир Бранковић такође је захвалио Рађи на понуди.

- Драго ми је да било који клуб има довољно новца да понуди помоћ другом. Ипак, неће нам бити потребна помоћ, јер ћемо ријешити све своје проблеме, надам се до Нове године. Играчи ће се потрудити да остану гдје су сада и да у нову календарску годину уђемо још јачи - рекао је Бранковић.

Слога је једном заиста помогла Бањалучанима и то 2004. године, када је уступила половину од 250.000 марака, колико је добила од тадашњег “Телекома Српске”.

Ситуација у Борцу била је врло лоша па су се Добојлије одрекле половине новца да би помогле при консолидацији “црвено-плавих”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана