Помирење или затишје пред буру

Синиша Котараш
Помирење или затишје пред буру
Помирење или затишје пред буру

БАЊАЛУКА - Након неколико одгађања, напокон је одржана 23. сједница Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске на којој, мимо свих очекивања, није било никакве расправе нити подигнутих тензија.

Истини за вољу, оно што је објављено на званичној страници ФС РС и оно што се могло чути од појединих чланова Извршног одбора који нису на истој таласној дужини са актуелним предсједником Милом Ковачевићем, није дјеловало као да су између њих “закопане ратне сјекире”.

Наиме, на страници Савеза стоји да је усвојен записник са сједнице одржане 9. септембра, као и оне неодржане, од 28. октобра, док делегати из опозиције категорички тврде како тај други записник није ни могао да буде усвојен јер та сједница није ни одржана.

Такође, остаје нејасно зашто 28. октобра није усвојен дневни ред јер на њему није било тачке која је подразумијевала расправу о одласку Миле Ковачевића, а само неколико дана касније је тај исти дневни ред, једногласно усвојен.

Да ли је у питању најава неког помирења, или је то тек затишје пред буру, не зна се јер нико од делегата који инсистирају на смјени актуелног предсједника није желио да изађе у јавност са својом страном приче.

Овако, остаје чињеница да су се на дневном реду нашле тек три тачке, усвајање Записника од 9. септембра, те Правилник о лиценцирању клубова за учешће у такмичењу Прве лиге ФСРС, као и тачка “разно”.

Од свега, донесена је одлука да се на наредној сједници Извршног одбора која ће бити одржана 12. новембра, усвоји тај Правилник зато што је већина чланова ИО затражила додатно вријеме како би у својим Подручним савезима, али и са прволигашким клубовима, још једном расправили о његовим добрим, али и лошим странама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана