Полиција и даље трага за нападачима који су код Јабланице запалили аутомобил у којем су биле судије

ГС
Foto: Кликс

МОСТАР - Полиција спроводи опсежну истрагу како би се утврдили детаљи бруталног напада на судије код Јабланице и пред лице правде извели починиоци који су пресрели и запалили аутомобил у којем су се враћали с прекинуте утакмице у Мостару између Вележа и Борца.

-Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) је упознато о овом случају и полиција интензивно ради на откивању починилаца - казала је за портал Кликс портпарол тужилаштва ХНК Ана Рајич.

Додаје да у овом тренутку не може дати више информација о истрази која се спроводи.

Портпарол Министарства унутрашњих послова (МУП) ХНК Људевит Марић истакао је да ситрагу спроводи одјељење криминалистичке полиције из Коњица и предузима све законом превиђене радње како би се овај случај расвијетлио што прије.

-Истрага је у фази у којој не можемо давати информације, да не бисмо угрозили ток истраге - казао је Марић за Кликс, наводећи да ће јавност о свему бити обавијештена кад се ријеши случај.

Након прекинуте утакмице између Вележа и Борца главни судија меча Сабрија Топаловић нападнут је у близини Јабланице у аутомобилу у којем се налазио заједно са својим помоћником Адмиром Шеховићем и супервизором суђења Аднаном Алиспахићем.

До напада је дошло 21. септембра око 23.45 часова у тунелу Лендава на магистралном путу М-17, на дионици Мостар - Јабланица, гдје је пресретнуто возило марке „мерцедес“ у којем су се налазили.

Нападачи су палицама разбили стакла и убацили бакљу у аутомобил који је потпуно изгорио. Том приликом је повријеђен Аднан Алиспахић, којем је љекарска помоћ пружена у Дому здравља Јабланица, а нападачи су побјегли у сивом возилу марке „голф“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана