“Полице” адут за прву побједу Леотара

Дарко Пашагић
“Полице” адут за прву побједу Леотара

ТРЕБИЊЕ - Послије четири гостујуће утакмице на којима је освојен само бод, пред фудбалерима Леотара је први домаћи меч у којем ће данас од 17.30 часова у оквиру петог кола Премијер лиге на стадиону “Полице” угостити актуелног освајача Купа БиХ, Вележ.

Послије ремија у првом колу против Жељезничара на “Грбавици” Требињци су нанизали три узастопна пораза и шеф стручног штаба Леотара Марко Видојевић сматра да се црна серија једноставно мора прекинути.

- Распоред на почетку сезоне нас није мазио, али не треба, нити вреди кукати. Пред нама је први меч пред домаћом публиком и једноставно морамо дати све од себе да дођемо до бодова - нагласио је Видојевић.

Алекса  Спаић је и даље повријеђен, а због три жута картона у екипи неће бити капитена Ђоке Миловића. Уз све то, на “Полице” и даље стижу нови фудбалери.

- Од почетка сезоне углавном се ослањамо на костур екипе који је започео припреме. Али, у међувремену је дошао великих број нових фудбалера, од којих су неки прошли припреме, а неки нису, тако да је то двосекли мач. Тако су у Широком Бријегу у прошлом колу прве минуте укњижили Бобан Георгиев и Давид Чавић, сада је у конкуренцији и последње наше појачање Михајло Цмиљановић, који је стекао право наступа. Бићемо јачи и за Огњена Тодоровића и Милоша Секуловића, који су се опоравили од повреда. Међутим, још једном понављам, ово је потпуно други тим у односу на екипу Леотара из прошле сезоне и да све то треба уклопити. Нажалост, за то немамо баш времена и присиљени смо да то радимо у ходу - додао је Видојевић.

Искусни првотимац Леотара Милош Аћимовић вјерује да је дошло вријеме да саиграче и њега “коначно огрије сунце”.

- Имали смо јако тешке ривале на старту, а уз све то стално смо гостовали, тако да је било тешко и очекивати да можемо имати бољи бодовни салдо. Сада је прилика да то поправимо. Иако играмо против веома незгодног противника, желимо да се у првом домаћем мечу нашим навијачима представимо у што бољем свјетлу и дођемо до прве овосезонске побједе - нагласио је Аћимовић.

Он вјерује да ће Требињци из кола у коло играти све боље.

- Треба очекивати да у наредним колима знатно поправимо бодовни салдо, јер улазимо у серију утакмица са ривалима који су у нашем рангу квалитета. Ти мечеви су наша шанса и једноставно их морамо искористити на најбољи могући начин - додао је Аћимовић.

Треба истаћи да је редове Леотара напустио Шалета Кордић, који је прије само мјесец дана стигао на “Полице”, а разлози су породичне природе.

У осталим сусретима петог кола састају се: субота: Слобода - Борац (17 часова), Посушје - Слога (Д) (17.30), Жељезничар - Тузла сити (21), недјеља: Игман - Сарајево (17.30 часова), Зрињски - Широки Бријег одгођено.

Премијер лига

1. Широки Бријег         4        3        1        0        5:1     10

2. Сарајево 4        3        0        1        9:8     9

3. Борац     4        2        1        1        6:5     7

4. Жељезничар    4        1        2        1        5:6     5

5. Слога (Д)         3        1        1        1        8:6     4

6. Тузла сити       2        1        1        0        5:1     4

7. Вележ     2        1        1        0        4:2     4

8. Зрињски 2        1        0        1        5:3     3

9. Слобода 2        0        1        1        0:2     1

10. Посушје         3        0        1        2        1:4     1

11. Леотар 4        0        1        3        2:10   1

12. Игман   2        0        0        2        0:2     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана