Појачање Борца Дино Ћорић вјерује да ће помоћи новом клубу да оствари циљеве: Борцу мјесто на европској сцени

Дарко Пашагић
Појачање Борца Дино Ћорић вјерује да ће помоћи новом клубу да оствари циљеве: Борцу мјесто на европској сцени

БАЊАЛУКА - Појачање Борца Дино Ћорић, који је са Бањалучанима потписао двогодишњи уговор, вјерује да ће помоћи новом клубу да оствари амбиције у другом дијелу сезоне и да ће “црвено-плави” поново изборити пласман на европску сцену.

Досадашњи капитен Широког Бријега, у којем је провео готово цијелу каријеру (само шест мјесеци као јуниор био на позајмици у Посушју) је истакао да се није много двоумио гдје ће се ухљебити послије раскида уговора са премијерлигашем са “Пецаре”.

- Дошао сам у велики клуб свијетле традиције и вјерујем да ћу својим знањем и искуством успјети помоћи Борцу да поново избори мјесто на међународној сцени. Нисам се много двоумио око доласка на Градски стадион, јер су челници новог клуба били најконкретнији. Уз све то, у Бањалуци сам током каријере одиграо доста утакмица и увијек сам се лијепо осјећао. Надам се да ће тако бити и сада и да ћу се веома брзо уклопити у нову средину. Борац је за мене велики изазов у каријери, али сам сигуран да ћу очекивања челника клуба и навијача испунити и да ћемо заједничким снагама остварити зацртане планове - нагласио је Ћорић који се одлично сналази на свим позицијама на десној страни терена.

Као разлог узимања исписнице у Широком Бријегу навео је да је једноставно дошао тренутак када треба да направи нешто ново у већ дугој играчкој каријери.

- У зрелим сам годинама и дошло је вријеме за промјену. Већину нових саиграча одлично познајем, а сигурно најбоље Горана Закарића са којим са играо заједно у Широком Бријегу. Међу мојим новим саиграчима има доста врсних фудбалера и вјерујем да ће уз њих и моја каријера наставити да иде узлазном путањом - нагласио је фудбалер који је од 2009. године непрекидно на “Пецари”.

За то вријеме је одиграо 291 утакмицу, од којих чак 228 у Премијер лиги. Без обзира на професионализам, растанак са Широким Бријегом му није лако пао и емотивном поруком се опростио од својих Херцеговаца.

- Како 12 година саставити у једну реченицу?! Једноставно, не проналазим ријечи којима бих описао период проведен у матичном клубу. Не могу и не желим никога посебно издвајати - желим да кажем само једно велико хвала. Ово сигурно није збогом, него само до виђења - рекао је Ћорић за “Фејсбук” страницу Широког Бријега.

Турци желе Закарића, Кипрани Зиљкића

Турски суперлигаш Гозтепе жели да ангажује деснокрилног нападача Горана Закарића који иза себе има сјајну полусезону на Градском стадиону. Њему је истекао уговор са Борцем, чији челници још преговарају с њим о наставку сарадње, а да ли ће остати у Бањалуци или ће промијенити средину, биће познато у наредним данима. Лијевокрилни нападач Борца Алмедин Зиљкић каријеру би могао да настави на Кипру, али се на зна о којем је клубу ријеч, јер агенција која га заступа не жели да открије име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана