Почело постављање читача карата на Градском стадиону у Бањалуци

ГС
Foto: Мондо

БАЊАЛУКА- На источној трибини Градског стадиона у Бањалуци на два улаза постаљени су електронски читачи карата.

И док траје реконструкција терена на Градском стадиону, која ће потрајати дуже него што је планирано, истовремено се ради и на остатку инфраструктуре здања у Платоновој улици.

Борчев храм тако је ових дана добио новитете у виду електронских читача карата, а на два улаза на источној трибини постављени су напредни читачи, који ће убудуће контролисати улаз на стадион.
Још 2019. године у плану је био пројекат постављања електронских читача на Градском стадиону у Бањалуци, како би помоћу напредног хардвера и софтвера био утврђен тачан број гледалаца који улази на утакмице, али проблеми са короном све су пореметили, тако да су радови на инсталацијама почели тек сада.

Борац ће тако добити напредне читаче карата који већ постоје на неколико стадиона у БиХ, попут "Билиног поља", "Кошева" и стадиона "Под Бијелим бријегом".

Подсјетимо, постављање нове травнате подлоге на Градском стадиону најављено је још у мају, радови су почели почетком јуна, због чега је Борац квалификације за Конференцијску лигу играо у Модричи, а првенствене мечеве на стадиону "Млакве" у Новом Граду.

С обзиром да је рок за завршетак радова био крајем јула, јасно је да су сви рокови увелико пробијени, а према незваничним информацијама тек крајем септембра Борац ће бити у могућности да ривале угости на свом стадиону, преноси Мондо.

Осим промјене травнате подлоге, те електронских читача карата, на Градском стадиону требало би да буде постављен и нови семафор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана