Почело 18. издање Српска опена у граду на Врбасу: Радановић без шансе за побједу

Милан Зубовић
Почело 18. издање Српска опена у граду на Врбасу: Радановић без шансе за побједу

Бањалука - Већ по традицији киша је реметила планове организатора бањалучког челенџера, па су мечеви првог дана Српска опена каснили и почели су послијеподне.

Домаћи такмичар Горан Радановић није имао много шансе против Матије Пецотића из Хрватске, који је славио убједљиву побједу резултатом 6:0, 6:2, послије 56 минута игре. Тенисер из Бањалуке у главни дио жријеба ушао је са вајлд кардом, што му је прво учешће на турниру из ове категорије, мада је тријумфовао у претквалификацијама које су игране прошле седмице и може да буде поносан на три гема која је освојио. Ипак, на првом великом мечу у каријери није могао много да покаже против искуснијег такмичара, који је такође са вајлд кардом ушао у прво коло. Пецотић ће у другом колу играти против Кристофера О'Конела, који је постављен за 12. носиоца.

На разочарење домаће публике утицала је и предаја меча српског тенисера Миљана Зекића, који је морао да пружи руку Баптисту Крепату, и то при резултату 6:4, 1:1, послије 57 минута игре. Француз иде на Филипа Хоранског. Лак посао у првом колу имао је Здењек Колар, који је “бициклом” (6:0, 6:0) елиминисао носиоца вајлд карда Филипа Крола и сада ће имати много тежи задатак јер иде на другог носиоца Филипа Балдија.

Данило Калениченко није имао посебних проблема да дође до другог кола, гдје га чека Данило Петровић, а био је бољи од Јакопа Беретинија са 6:3, 6:1. Највећа борба виђена је у мечу Хуана Пабла Фичовича и Вацлава Сафранека, која је трајала сат и 44 минута. Чех је тријумфовао резултатом 6:3, 1:6, 6:3 и сада ће на мегдан још једном Аргентинцу Федерику Корији, који је млађи брат много познатијег некадашњег тенисера Гиљерма Корије.

До побједе је стигао и италијански тенисер Андреа Арнаболди, који је без већих проблема, за један сат и 37 минута, савладао Лукаса Герха из Њемачке са 6:3, 7:5.

Распоред

Преостали мечеви првог кола, али и поједини другог кола на распореду су данас и у њима се састају: Балцерани - Гертс, Хорански - Крепат, Колар - Балди, Миладиновић - Етчевери, Неделко - Зукас, Оливиери - Думбиа, Петровић - Калениченко, Сафранек - Корија, Селс - Клезар, Уго Карабели - Ерлер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана