Почела борба за одлазак на “челенџер” у Њемачку

Срна
Почела борба за одлазак на “челенџер” у Њемачку

ПРЊАВОР - На међународном баскет турниру “Вивиа 3 на 3 сателит 2021” у Прњавору почела је “борба” по групама двадесетак екипа за освајање првог мјеста и одлазак на “челенџер” у њемачки Хамбург.

Љубиша Шикарац из Организационог тима турнира рекао је Срни да је ове године одзив екипа одличан.

“Имамо екипу Бајкала из Русије који су прешли више од 2.000 километара да би играли баскет у Прњавору, ту су и екипе из Шпаније, Шведске, Аустрије, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ”, навео је Шикарац.

Он је подсјетио да су у досадашњем дијелу турнира завршени четвртфинали и полуфинали за млађе категорије, док је домаћа екипа “Фортуна оил” синоћ освојила Никшићко пиво 3 на 3 лигу Републике Српске побједом 21:17 против бијељинског “3 на 3 Баскет клуба”.

Члан шведске екипе “Лидинго 3 на 3” Александар Петровић каже да су он и његови саиграчи одушевљени организацијом баскет турнира у Прњавору.

“На интернету смо пронашли фотографије са турнира из 2019. године, видјели смо да је учествовало доста екипа из иностранства што нас је инспирисало да и ми дођемо”, рекао је Петровић Срни.

Он каже да су противничке екипе јаке и да ће бити тешко изборити се за наредни круг такмичења, посебно са екипом из Србије, али и да се ипак надају пласману у четвртфинале.

Утакмице у групној фази турнира “Вивиа 3 на 3 сателит 2021” на распореду су вечерас до 23.40 минута, док су сутра на програму елиминациона фаза “сателита” и финала свих млађих категорија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана