Побједа БиХ за крај неуспјешних квалификација

nezavisne.com
Побједа БиХ за крај неуспјешних квалификација

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине побиједила је вечерас у Вадузу селекцију Лихтенштајна 3:0, у посљедњем, 10. колу квалификација за Европско првенство 2020. године.

Фудбалери БиХ су остварили четврту побједу којом су окончали још једне неуспјешне квалификације.

Репрезентација БиХ раније је остала без шанси да се кроз овај квалификациони циклус пласира на Еуро, па је селектор Роберт Просинечки у вечерашњем мечу дао прилику играчима који раније нису имали велику минутажу.

Прво полувријеме протекло је у иницијативи бх. тима, који је имао неколико прилика преко Бичакчића, Хоџића, Хајрадиновића и Дуљевића, али су домаћи успјели да сачувају своју мрежу.

У другом полувремену БиХ је наставила с нападима, а отпор домаћих сломила је у 57. минути. Хајровић је убацио у шеснаестерац, Хајрадиновић је главом пребацио лопту на другу стативу гдје се нашао Ћивић, који је погодио за вођство од 1:0.

Хоџић је у 65. минути, након соло продора, снажно шутирао са ивице шеснаестерца и погодио за 2:0, а исти играч у 72. Минуте је постигао свој други погодак за коначних 3:0.

БиХ је на крају завршила квалификације на четвртом мјесту са 13 бодова, једним мање од Грчке, која је побиједила Финску са 2:1.

Италија је квалификације завршила с максималним учинком, а у посљедњем колу вечерас је побиједила Јерменију са 9:1.

Италија и Финска из ове групе изборили су пласман на Еуро, а Босни и Херцеговини остаје још једна шанса да учешће на смотри најбољих европских репрезентација избори кроз плеј оф Лиге нација у марту сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана