Петев: Дозволите ми да радим и резултати ће доћи

Д.Р.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Знам колико могу, дозволите ми да радим и резултати ће доћи, рекао је на званичном представљању бугарски стручњак Ивајло Петев, који је прије неколико дана одлуком чланова Извршног одбора Фудбалског савеза (ИО ФС) БиХ именован за селектора.

Тада је од 13 чланова ИО ФС БиХ дало глас за Петева чији је једини противкандидат био Сергеј Барбарез, док је један члан био суздржан. Такав исход гласања наишао је на осуду "фудбалског Сарајева", па новог селектора сигурно чека тежак посао, јер ће сваки његов потез бити гледан кроз лупу.

- Радио сам увијек под притиском и није ми то проблем. Дошао сам да радим свој посао и сигуран сам да ће резултати доћи. Не одустајем, знам шта могу, нисам најидеалнији на свијету, али са играчима које имамо, можемо направити добар резултат - истакао је Петев.

Рекао је да га не занимају протести навијача испред зграде Фудбалског савеза БиХ.

- На неки начин су ме изненадили негативни коментари. Међутим, да је било 10.000 људи на протестима и замислио бих се. Знам шта радим, дозволите ми да радим и резултати нека буду мјерило. Ако буду лоши, наравно да ћу преузети одговорност. Ипак, вјерујем у себе и вјерујем да ћемо направити добре резултате - наставио је Петев.

Говорио је и о групи Д у квалификацијама за Свјетско првенство 2022. године у Катару у којој се поред БиХ налазе још Француска, Украјина, Финска и Казахстан.

- Група је незгодна, али на сваку утакмицу ћемо ићи на побједу. Да ли ћемо успјети, шта ће бити, то нико у овој сали не зна. Очекивања су велика, зато сам се и прихватио посла - нагласио је Бугарин.

Поменуо је да и да ће пратити бројне утакмице Премијер лиге БиХ са циљем да се увјери у квалитет појединих играца, који су можда близу репрезентативног дреса.

- Пратићу Премијер лигу, погледаћу све и једну екипу. Сигуран сам да ћу за кратко вријеме знати све играче из лиге, а онда ћемо их све анализирати - додао је Петев.

Иако је ИО ФС БиХ требао донијети одлуку ко ће бити асистенти Петеву, та одлука је пролонгирана за 15. фебруар.

- Петев ће добити имена кандидата са којима ће обавити разговоре, а крајњи рок за комплетирање стручног штаба је 15. фебруар, односно нешто више од једног мјесеца прије прве утакмице у квалификацијама - нагласио је потпредсједник ФС БиХ Милорад Софренић, који је уз генералног секретара савеза Аднана Џемиџића присуствовао промоцији бугарског струцњака.

Неколико часова прије промоције новог селектора репрезентације БиХ испред зграде Фудбалског савеза БиХ окупили су се присталице навијацке групе "Бх. фанатикоси" како би изразили незадовољство радом куће фудбала у Сарајеву, али и именовањем Бугарина. Са собом су имали и транспаренте на којима је писало "Доста је!" и "Нас не можете купити!". Испред зграде савеза била је и полиција, али није имала потребе да интервенише, јер су протести протекли у мирном тону.

  •  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана