Петар Јелић предсједник у копачкама

Душан Репија
Петар Јелић предсједник у копачкама

Модрича - Са непуних 27 година постао је предсједник бившег шампиона БиХ у фудбалу Модрича Максиме, иако још увијек игра на професионалном нивоу и то у Суперлиги Србије за екипу Новог Пазара.

Ријеч је наравно о Петру Јелићу, момку који се прихватио помало незахвалног задатка да врати Модричу тамо гдје је некада била, када је на челу клуба био његов отац и бивши предсједник Републике Српске Милан Јелић.

- Поред професионалних обавеза, уз велику жељу и љубав према матичном клубу прихватио сам се обавезе да покушам да помогнем. Финансијска ситуација као и у већини спортских колектива није сјајна, али морамо да се боримо. Ангажовали смо овлаштена лица да направе пресјек стања у клубу, да тачно знамо на чему смо, како би знали који су нам идући кораци - рекао је Јелић.

"Уљари" су при дну табеле Прве лиге Републике Српске, а Јелић се нада да ће успјети да избори опстанак.

- У овом тренутку најбитније је да останемо гдје јесмо, а у наредних неколико година покушамо да остваримо пласман у Премијер лигу. Свјесни смо да неће бити лако, али уз помоћ мојих сарадника, који раде велики посао када нисам у Модричи, надам се да ћемо успјети -  рекао је Јелић.

Иако се прије почетка сезоне из Русије преселио у Хајдук из Куле, клуб је убрзо отишао у стечај, а осам фудбалера, заједно са тренером Миланом Милановићем отишло је у Нови Пазар.

- За сада не могу да кажем да сам се покајао, напротив. Све функционише у најбољем реду, биљежимо и солидне резултате и надам се да ће тако бити и у наставку сезоне - закључио је Јелић.

Повратак у Модричу

Јелић за сада не размишља да се у својству играча врати у матичну Модричу.

- Још увијек могу да играм на вишем нивоу. У Србији се игра много квалитетнији фудбал него у БиХ, имам уговор са Новим Пазаром до љета, а у случају евентуалних понуда, уз договором могу да одем већ у јануару. Жеља ми је да каријеру наставим бар на овом нивоу, али у фудбалу се никад не зна, ствари брзо дешавају и све је могуће - рекао је Јелић.

 

Каријера

Поред Модриче, Јелић је у каријери наступао за Нирнберг, Карл Цајс Јену, затим је дошао у ОФК Београд, а послије се "отиснуо" у Русију.

- Можда сам могао и више да урадим, али поред фудбала нисам занемарио ни образовање, на шта сам поносан - закључио је дипломирани правник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана