Пет појачања за мирније прољеће фудбалера Крупе

Данијел Радујковић
Пет појачања за мирније прољеће фудбалера Крупе

Бањалука - Екипа Крупе из Крупе на Врбасу са петорицом нових фудбалера 21. јануара започеће припреме за прољећни дио сезоне у Првој лиги Републике Српске.

Некадашњи фудбалер и један од најбољих стријелаца екипе прошле сезоне Марко Мазалица вратио се у клуб из Суперлигаша Србије Доњег Срема и биће велико појачање у нападу.

- Поред Мазалице дошли су Дејан Скопљак из швајцарског Цофингема, затим Александар Јовичић и Небојша Стјепановић из бањалучког Борца који ће и даље остати на позајмици као и некадашњи играч Слободе из Мркоњић Града Раденко Брковић. Нико није напустио клуб од играча који су започели сезону. У разговору смо са још два-три играча, али не бих још о именима. Сачекаћемо да видимо како ће се одвијати ситуација па ћемо одлучити шта ћемо - казао је предсједник клуба Драгомир Илић.

Први дио припрема за искушења у Првој лиги обавиће на свом терену.

- Након прозивке, 22. јануара имаћемо систематски, а 23. тестирања. Радили бисмо у Крупи до 9. фебруара. Имамо опција за одлазак на припреме, али још нисмо ништа дефинитивно договорили. Углавном, отпутоваћемо да бисмо се што боље припремили - додао је Илић.

Као дебитант у друштву најбољих екипа Републике Српске Крупа је први дио сезоне завршила на седмом мјесту табеле са 21 бодом.

- С обзиром на то да смо дебитанти у лиги досадашњи резултат је добар. Циљ нам је  стабилизација клуба и да задржимо статус прволигаша. Због реорганизације лиге, како сад ствари стоје, испашће најмање пет клубова тако да би велики успјех био да опстанемо у друштву најбољих. Имамо младу екипу па желимо да кроз утакмице са јаким противницима афирмишемо играче те тако помогнемо и Борцу јер би они најбољи могли прећи на Градски стадион - закључио је Илић.

Прво коло

Прва лига Републике Српске наставиће се 7. марта утакмицама 14. кола. Крупа ће у првој утакмици прољећног дијела шампионата дочекати Пролетер из Теслића који је тренутно посљедњи на табели са свега осам освојених бодова. Прва лига ће од наредне сезоне умјесто садашњих 14 имати 12 клубова, тако да ће из лиге испасти најмање четири екипе, а могуће је и још више у зависности од резултата екипа из РС у Премијер лиги БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана