Перица Огњеновић изабрао Звијезду 09: Вријеме је да покажем шта сам научио

Синиша Котараш
Перица Огњеновић изабрао Звијезду 09: Вријеме је да покажем шта сам научио

БИЈЕЉИНА - Некадашњи првотимац Црвене звезде и Реал Мадрида Перица Огњеновић наслиједио је на клупи Звијезде 09 дотадашњег тренера Аднана Зилџовића и покушаће да премијерлигаша из етно-села Станишићи остави у највишем рангу фудбала БиХ.

 

Прилично изненађујуће одјекнула је ова вијест међу љубитељима фудбала у Републици Српској, а сам Огњеновић истиче како не ­би ни прихватио ову понуду да није сигуран да може испунити очекивања управе клуба. Ово ће му бити први самостални тренерски посао иако није без искуства. Наиме, радио је са омладинцима Црвене звезде, а потом био и селектор У18 репрезентације Србије са којом је изборио пласман на Европско првенство. 

- Већ дуго година сам пријатељ са Борисом Станишићем и нисам се пуно двоумио када ми је понудио овај посао. Веома брзо смо се договорили и изузетно ми је драго што ће ми први тренерски корак у клупској каријери бити у Звијезди 09 - рекао је Огњеновић у разговору за “Глас Српске”.

Иако никада није радио у БиХ, Огњеновић каже како ипак има довољно података да може да, колико-толико, нормално започне посао.

- Познајем неколико играча који су играли у Србији, а доста информација сам добио и од Драгана Мићића, мог саиграча из Звезде, али и сарадника у стручном штабу репрезентације. Наравно, не познајем баш перфектно екипу, али имам основне информације и мислим да ћу брзо успети да похватам све конце - рекао је Огњеновић.

Према његовим ријечима, свјестан је тежине изазова, али вјерује да му може одговорити на прави начин.

- Ситуација није лака, али да се не надам успеху, не бих се ни прихватао тог посла. Усмерићу сву своју снагу и знање да успемо. Борићемо се до краја, док год постоји математичка шанса, па чак и после, уколико испаднемо, спортски до краја, максимално и никоме нећемо препустити бодове без велике борбе - поручио је Огњеновић.

Интересантно је да је, истог дана када се он договорио са Звијездом 09, тренерску клупу једног другог премијерлигаша напустио његов некадашњи саиграч из Реала Елвир Баљић.

- Верујте да нисам ни знао да је отишао из Тузла ситија. Криво ми је због тога јер смо добри пријатељи, али, с друге стране, такав је тренерски посао и то нас све чека, пре или касније. Нас двојица смо били заједно у Мадриду, имали смо прилику да учимо од врхунских тренера и сада је време да покажемо шта смо научили - каже Огњеновић.

Мариновић једва чека

Тренер Сарајева Винко Мариновић и Перица Огњеновић били су саиграчи у Црвеној звезди, а и данас су велики пријатељи. Управо ће “бордо тим” бити први ривал Звијезде 09 на старту трећег круга првенства.

- Искрено, изненадила ме вијест да је Перица преузео Звијезду 09. Вољом жријеба ћемо се видјети за викенд у Сарајеву и драго ми је због сусрета са бившим саиграчем и мојим великим пријатељем. Знам да га чека веома тежак посао и желим му сву срећу до краја првенства - поручио је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана