Пенали кобни за Радник

Милан Зубовић
Пенали кобни за Радник

ТРНАВА - Фудбалери Радника нису успјели да се домогну другог колу квалификација за Лигу Европе пошто су поражени од Спаратка у Трнави резултатом 5:2, послије шутирања пенала.

Бијељинци су у Словачку донијели велику предност од 2:0, али нису успјели да је сачувају иако су имали неколико прилика за постизање гола. Домаћин је успио да анулира предност у 90 минута, а у продужецима није било голова па су се изводили пенали који су били кобни за Семберце.

Иако је тренер Радника Младен Жижовић најављивао да се његова екипа неће повући пред нападима противника већ да ће свим силама настојати да парира Спратаку на средини терена то се није догодило у првом полувремену. Домаћи тим контролисао је темпо утакмице док су гости само понекад играли на противничкој половини терена. Послије јалове иницијативе домаћег састава на почетку меча Александар Собчик искористио је велике пропусте у одбрани гостију и лопту послије асистенције Ликаса Ловата послао у мрежу за велико славље слабо попуњене "Арене Антон Малатински". То је дало додатну енергију екипи из Трнаве која је велику прилику имала у 20. минуту. Поново је заказала одбрана гостију која је дозволила да лопта дође до противничког играча који одлично шутирао, али је Далибор Козић био на висини задатка. Само три минута касније биљежимо прву прилику за Бијељинце који су послије кратке акције након корнера имали прилику, али је покушај главом Сеида Зукића послије центаршута Недима Мекића завршио мало покрај стативе.

Семберци су оштећени у 27. минуту када је лопта на средини терена стигла до Демира Пеце којег је лактом оборио Тимотеј Захуменски који је за тај старт добио само жути картон иако био посљедњи играч одбране, а везни фудбалер гостију имао пред собом отворен пут ка голу. Колосалну прилику имао је домаћин у 35. минуту када је лопта коју је шутирао Рафаел Таварес са врха шеснаестерца прошла тик поред лијеве стативе гола Радника. Исти играч био је у шанси два минута касније, овај пут покушао је главом, али је Козић био на мјесту.

Само два минута у наставку била су потребна домаћину да озбиљније запријети, а лопта је послије мало неспретног центаршута Ловата погодила пречку Радника. Нову пречку домаћи тим је погодио након центаршута у 61. минуту и поново је Таварес био у прилици. Центаршутеви домаће екипе били су енигма за госте који никако нису успјевали да ефикасно отклоне опасност од гола па је у 78. минут Козић одбранио покушај Богдана Митрее да би само минут касније у прилици се нашао Марко Келемен који је послије мање гужве са седам метара шутирао покрај гола. У 82. минуту Радник је имао феноменалну прилику да постигне гол и тако ријеши питање путника у друго коло. Одличан контранапад повео је Јован Мотика, стигао до шеснаестерца и покушао да упосли слободног Демира Пецу, али је одбрамбени играч Спартака пресјекао лопту тако да је прилика отишла у неповрат. Прву лошу интервенцију на утакмици до тада одлични Козић Козић имао је у 87. минуту када је неспретно боксовао лопту и она је погодила у главу Кристијана Михалека и завршила у мрежи.

Прву прилику у продужетку имали су домаћи играчи и Собчик је са седам метара шутирао главом, али је Козић одбранио. Покушај Мотике да побјегнде одбрани "црвено-црних" није успјела јер га је фаулирао Богдан Митреа који је за тај старт зарадио други жути картон, односно црвени, па је домаћин од 108. минута играо са играчем мање. На трибинама стадиона у Трнави Радник је имао подршку својих навијача. Педесетак њих који су били смјештени у сектор за симпатизере домаћег клуба давало је подршку свом тиму током свих 90 минута, а било их је и на осталим дијеловима трибине јер су неки од њих дошли у приватној режији.

 

Крстајић на трибинама

Утакмицу Радника са трибина стадиона у Трнави посматрао је и предсједник клуба из Бијељине и досадашњи селектор репрезентације Србије Младен Крстајић.

 

Спартак 5 (2 (1))

Радник 2 (0 (0))

Пеналима 3:2

Стријелци: 1:0 Собчик у 10, 2:0 Михалек у 87. минуту.

Стадион: "Сити арена Антон Малатински"

Гледалаца: 4.222

Судија: Рахим Хасанов (Азербејџан) 6.

Жути картони: Халиловић, Митреа, Захуменски, Месик, Тешија, Михалек, Русов (Спартак), Радовић, Симоновић, Пецо, Плавшић, Козић (Радник).

Црвени картон: Богдан Митреа у 108. минуту (Спартак).

Играч утакмице: Тимотеј Захуменски (Спартак) 7,5.

Спартак: Русов -, Митреа 7, Оршула 7 (од 80. минута Михалек -), Дангубић 6,5 (од 64. минута Келемен -), Тешија 7, Собчик 7,5, Халиловић 7 (од 93. минута Турна -), Месик 7, Таварес 7 (од 76. минута Јакубек -), Ловат 7, Захуменски 7,5. Тренер: Жозе Мутињо Чеу.

Радник: Козић 7, Радовић 6, Симоновић 5,5, Сушић 5,5 (од 61. минута Мерајић -), Мекић 5,5, Попара 5,5, Зукић 5,5 (од 54. минута Мотика ), Пецо 6, Максимовић 5,5 (од 99. минута Плавшић -), Ђурић 5,5 (од 88. минута Брадоњић -), Шуберт 5,5. Тренер: Младен Жижовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана