Пеђа Лончар, бек бањалучког Борца: Не памтим овако добру атмосферу

Милан Зубовић
Пеђа Лончар, бек бањалучког Борца: Не памтим овако добру атмосферу

БАЊАЛУКА - У полуфинале плеј-офа Прве лиге Републике Српске кошаркаши Борца кренуће са првог мјеста, чиме су испунили први циљ ове сезоне.

То им је омогућио пораз Будућности у прошлом колу, а са екипом из Бијељине састаће се вечерас од 20 часова и одиграти одгођени меч 17. кола шампионата Српске. Није познато ко ће Бањалучанима бити противник у полуфиналу, јер се пет екипа бори за три преостала мјеста. Годинама један од најбољих играча “црвено-плавог” тима је Пеђа Лончар увјерен је да њему и саиграчима ове сезоне неће измаћи шампионска титула, као што је то био случај током претходне двије сезоне те да ће се вратити у Лигу БиХ након седам година.

- Прво мјесто је највећа и најбитнија наша предност пред почетак плеј-офа, јер тиме имамо предност домаћег терена и подршку публике која нам је велики вјетар у леђа. Ипак, још је битније да нам се опораве играчи, јер када смо здрави и комплетни, нико не може да нам парира у лиги. То смо показали већим дијелом прошле сезоне, када смо одлично играли, све док нас повреде нису десетковале. Џаба нама прво мјесто ако нисмо здрави и комплетни, јер то мијења све планове. Сјетимо се само прошле сезоне, када смо изгубили титулу због повреде четири кључна играча у финалу плеј-офа - изјавио је Лончар, који игра на позицији плејмејкера.

Послије 17 побједа уписан је први пораз и то од Приједора у Бањалуци, али то није много пореметио планове екипе.

- Пораз схватамо као упозорење да нема опуштања, да дођемо себи, мало се спустимо на земљу, јер нисмо недодирљиви. Боље да само сада поражени него касније, када он може да унесе немир у екипу и када више нема права на поправни. Најбитније је да нешто научимо из тога - казао је Лончар.

Екипа је претрпјела одређене промјене играчког кадра, а са клупе је води тренер дебитант Марко Шћекић, који је прошле сезоне био помоћник у стручном штабу, а једно вријеме и играч.

- Доста смо јачи него прошле, а поготово претпрошле сезоне. Повратак Небојше Павловића је огромно појачање, Божо Ђумић је “јак као земља” под кошем, Шћекић је пун погодак за тренера... док је атмосфера на врхунском нивоу, какву не памтим у екипи, а ту сам већ подоста. Било је одлично и прошле сезоне, али смо сада на вишем нивоу. Главни мотиватори су Неба (Павловић) и мој брат Срђан, који су у клубу двадесетак година. То су људи које мораш да имаш у клубу, јер они вуку напријед па остали дају максимум и сви бисмо погинули за њих, што довољно говори о уважавању унутар екипе. Управа је направила одличан посао и смислено су доведена појачања, тако да на свакој позицији имамо замјену. Сви момци који су стигли брзо су се уклопили, гледају тимску игре, а не појединачни учинак, што је разлог одличних партија - истакао је Лончар.

Учинак Лончара

 

17

утакмица

 

14,1

поен

 

4,1

асистенција

 

2,8

скокова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана