Пеци мало бод на “Пецари”

Синиша Котараш
Пеци мало бод на “Пецари”

Бијељина - Настављајући са добрим играма у овогодишњем првенству, фудбалери Радника су на гостовању у Широком Бријегу одиграли неријешено, 0:0, и на тај начин задржали прикључак за врх табеле.

Уосталом, изабраници Младена Жижовића у четири одиграна меча још нису осјетили горчину пораза, а још већи успјех представља податак да на два гостујућа сусрета нису примили ниједан погодак. Ипак, не играју Бијељинци дефанзиван фудбал, већ је у питању смишљена тактика која за сада даје одличне резултате. Управо то је апострофирао и понајбољи појединац меча на “Пецари” Демир Пецо.

- Ми играмо такав фудбал, и нападачки и одбрамбени, веома смо компактни као тим, а то је најтеже постићи. Таква игра је добра за одбрану, што се види по малом броју примљених погодака, док се ипак мало изморимо, па због тога пропустимо доста прилика. Ипак, генерално гледајући, задовољан сам након ове четири утакмице, како учинком екипе, тако и својом игром - истакао је Пецо.

Иако је Широки био фаворит, мало је недостајало да сва три бода на крају оду за Семберију.

- Широки Бријег је познат као опасан противник, посебно када игра на свом терену, али смо ми успјели да им у потпуности умртвимо оштрицу напада. На крају, ми смо имали неколико добрих прилика и били смо ближи побједи, док су они имали само једну праву шансу, и то у судијској надокнади - тврди Пецо.

Добре игре младог Мостарца нису остале незапажене па је реално очекивати да ће напустити Радник прије него што му истекне уговор који важи до љета наредне године.

- Играч сам Радника, фокусиран искључиво на игре тима, док о одласку у иностранство још не размишљам. Наравно, као и сваки фудбалер са ових простора желим да једног дана покушам да направим нешто у некој јачој лиги. Сигурно је да сам у правој средини за младе играче. Најбољи доказ су трансфери Самира Мемишевића, Дине Бешировића и Бесима Шербечића, што говори да се овдје ради одлично и да је Радник права средина за развој младих играча - каже Пецо.

Како сам тврди, редовно прати сва дешавања у Вележу, екипи у којој је и поникао.

  • Можда се једног дана, пред крај каријере, вратим у Вележ. Он је клуб број један у мом срцу и желим им да се што прије врате у Премијер лигу - закључио је Пецо.

Премијер лига

1. Жељезничар    4        3        0        1        6:2     9

2. Широки Б.       4        2        2        0        9:2     8

3. Сарајево 4        2        1        1        7:3     7

4. Крупа     4        1        3        0        9:7     6

5. Радник   4        1        3        0        4:3     6

6. Зрињски 4        2        0        2        4:4     6

7. Челик     4        2        0        2        3:9     6

8. Слобода 4        1        1        2        2:3     4

9. Тузла сити       4        1        1        2        1:2     4

10. Звијезда 09    4        0        3        1        4:6     3

11. ГОШК  4        0        2        2        4:7     2

12. Младост        4        0        2        2        2:7     2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана