Отворено Првенство Српске у џудоу за јуниоре и пионире

Срна
Отворено Првенство Српске у џудоу за јуниоре и пионире

ПАЛЕ - Министар породице, омладине и спорта Српске Соња Давидовић отворила је данас на Палама Првенство Републике Српске у џудоу за јуниоре и пионире на којем учествује 250 такмичара.

Давидовићева је у обраћању на отварању напоменула како због епидемиомолоше ситуације готово годину и по дана није било спортских дешавања, али ни свега осталог на шта је друштво навикло.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је ово једно од масовнијих такмичења када је ријеч о броју учесника зато што је попустила пандемија вируса корона.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да се спорт враћа на велика врата и нагласио да је џудо један од значајнијих борилачких спортова, а да технички организатор Џудо клуб “Романија” довољно способан да организује овакву врсту такмичења.

Тренер и спортски директор Џудо клуба “Романија” са Пала Дражен Суботић рекао је да на Првенству учествује 250 такмичара, те да је то уједно и квалификација за првенство БиХ које ће бити одржано у Лакташима 29. јуна.

Организатор је Џудо клуб “Романија” са Пала, у сарадњи са Џудо савезом Републике Српске.

Првенство се одржава у Спортској дворани “Пеки”, а учествује тридесетак клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана