Отворена прва међународна такмичарска регата на мирним водама у Шамцу

Срна
Отворена прва међународна такмичарска регата на мирним водама у Шамцу

ШАМАЦ - Прва међународна регата кајак-кану на мирним водама "Савски кеј 2022", на којој учестује 150 такмичара из Хрватске и БиХ, отворена је данас у Шамцу.

Начелник општинске Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић, који је отворио регату, изјавио је Срни да у Шамцу очекују да ова манифестација прерасте у традицију.

Предсједник Управног одбора Кајак-кану рафтинг клуба "Ушће" из Шамца Петар Ђукић рекао је да учествује 10 спортских клубова у свим узрасним категоријама - од најмлађих, од школе кајака, до сениора.

-Имамо укупно 32 трке, а свака је финална и награде су медаље, док се екипни пласман награђује пехарима - рекао је Ђукић.

Регата се одржава у организацији шамачког Кајак-кану рафтинг клуба "Ушће", уз сарадњу општине и локалног Центра за културу, а у оквиру манифестације "Шамачко љето".

Ове године "Шамачко љето" се одржава у оквиру пројекта "Сјеверна капија", којег заједнички суфинансирају Европска унија и Њемачка у оквиру ширег пројекта "Еу фор бизнис рикавери".

Укупан износ пројекта "Сјеверна капија" у оквиру којег су и организовани мото сусрети је 187.000 евра, од чега су 150.000 евра бесповратних средстава донатора, а остало учешће општине Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана