Отворен кјокушин карате турнир “РС челенџ”

Срна
Отворен кјокушин карате турнир “РС челенџ”

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је вечерас отворен четврти “РС челенџ” кјокушин карате турнир на којем учествују борци из Шпаније, Румуније, Грчке, Србије и Републике Српске.

Покровитељ овог традиционалног турнира поводом Дана Републике Српске, већински власник Техничког ремонта Братунац Славенко Ристић рекао је новинарима да подршком кјокушин каратеу настоји да буду промовисане праве вриједности - достојанство, храброст и поштење.

Ристић је навео да је планирано десет борби у такмичарском дијелу, те да је срећан што су упркос нестабилној политичкој ситуацији успјели да доведу у Бијељину неке од најбољих европских и свјетских кјокушин каратиста.

Ристић, који је и народни посланик, истакао је да се промовишући овакве турнире, промовише и Република Српска, као и 9. јануар - Дан Републике, поводом којег су се окупили.

“Циљ овог такмичења је и мотивисање младих да се баве спортом”, истакао је Ристић.

Предсједник Шинкјокушин клуба “ТРБ” из Бијељине и организатор 4. “РС челенџа” Игор Ранковић појаснио је да је кјокушин стил каратеа најтежи стил у овом спорту који подразумијева директан контакт при борби.

“Кјокушин карате је веома распрострањен у свијету, али када је ријеч о БиХ, бијељински клуб је пионир овог спорта. У њему се осим физичке спремности, врло лако могу уочити и друге вриједности, као што су поштовање према противницима и тренеру”, нагласио је Ранковић.

Седмоструки шампион Шпаније у кјокушин каратеу Хуго Круз рекао је да ће његов тим дати све од себе да се у Бијељини представи у најбољем свјетлу.

“Тренирам карате од осме године, а сада имам двадесет и двије. Осим успјеха у Шпанији, био сам шампион Америке три пута и шампион Европе два пута”, навео је Круз, који је други пут учесник на “РС челенџу”.

Прије почетка турнира, уручене су захвалнице и признања пријатељима “РС челенџа”, међу којима и некадашњем министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу.

За освојена прва мјеста у свим сениорским категоријама обезбијеђена је спортска стипендија од по 1.000 евра, а вриједне новчане награде предвиђене су и освајачима медаља у јуниорским категоријама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана