Орлови побиједили Леотар 03 и стигли до петог трофеја: Пехар Купа нова енергија за даље

Милан Зубовић
Орлови побиједили Леотар 03 и стигли до петог трофеја: Пехар Купа нова енергија за даље

БАЊАЛУКА - Трећу годину заредом пехар побједника Купа Републике Српске неће мијењати власника и њега ће у својим витринама чувати кошаркашице Орлова.

Бањалучанке су стигле до петог трофеја у овом такмичењу, а финална утакмица против Леотара 03 (85:58), осим у првој четвртини, није донијела превише узбуђења и резултатске неизвјесности. Домаћин тим контролисао је игру и резултат, док Требињке нису могле да понове изненађење из полуфинала, када су надиграле фаворизовани Феникс, тако да су морале честитати Орловима.

- Поносна сам на своје играчице које су обавиле све што смо зацртали испред себе пред овај сусрет. Очекивале смо јако изазовну утакмицу, јер Леотар 03 има незгодну екипу која је дуго на окупу, а да зна добро играти показао је у полуфиналу против Феникса. То нам је била опомена да их не смијемо потцијенити па смо били максимално ангажовани током свих 40 минута сусрета те смо контролисали утакмицу. Нови трофеј је нови стимуланс за даље. Освајање пехара у Купу даје додатну енергију да испунимо своје циљеве, а први је остварен те је дошао као награда за сав труд до сада - изјавила је Драгана Свитлица, тренер Орлова.

Кључ побједе био је у заустављању Марије Кашељевић и Јоване Милаковић.

- Милаковићева обавља највећи дио посла, има највећу константу у игри, а поенима, скоковима и асистенцијама доноси много корисног својој екипи. Ипак, добро смо се спремили за њих, тактички добро одговорили, тако да питање побједника није било постављано, иако смо играле против јако карактерне екипе која се међусобно добро познаје. Акценат смо ставиле на игру у нашој одбрани и задовољна сам залагањем и начином на који смо одиграле - рекла је Свитлица.

Дан након освајања трофеја играчице су добиле слободан дан, а наредне седмице очекује их гостовање код Монтане у Бугарској.

- Чека нас тежак пут у Бугарску. Након дугачког путовања играмо против екипе која се бори за трофеј регионалног такмичења, тако да се морамо добро припремити за њих, прије свега психички, а физички колико будемо могле - додала је Свитлица.

Стријелци

Најбоље у побједничком клубу биле су Владинка Ерак и Анђела Глигић са по 15 поена, док је Еракова додала 11 скокова, по 13 поена убациле су Теодора Требовац и Тамара Рајић, а 11 Дарија Бабић. Орлови су играли без болесне Драгане Домузин. Код Требињки Јована Милаковић постигла је 16 поена и имала 11 скокова, а пратила ју је Анђела Кривокапић са 11 поена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана