Орлови гледају ка плеј-офу

М. З.
Орлови гледају ка плеј-офу

БАЊАЛУКА - Плеј-оф W WABA лиге назире се из дворане “Обилићево”. Кошаркашице Орлова оствариле су нови подвиг побиједивши Монтану резултатом 69:64 (18:17, 25:17, 14:13, 12:17) у десетом колу након којег имају по четири побједе и пораза, па су легитимни кандидати за четврто мјесто на табели

. Исти скор има и Цеље, Монатана је на 5-3, Берое на 6-2, а Будућност 9-1. Тријумф изабраница Драгане Свитлице добија на значају јер је остварен са само шест играчица које су добиле минутажу, док преосталих шест није улазило у игру. Сама Свитлица одиграла је 34 минута и при том уписала 11 поена, шест скокова и четири асистенције, а поносна је на остале дјевојке из екипе.

- Одиграли смо нереално добро, рекла бих апстрактно, у јако интензивној утакмици високог квалитета. Тактички и вољни моменат био је пресудан јер смо дале 200 одсто наших могућности и стигле до велике побједе против веома квалитетне екипе попуњене на свим позицијама која претендује на титулу, а уједно смо се реванширале за пораз у првом дијелу сезоне - изјавила је Свитлица.

Она у овом мечу није могла да рачуна на Драгану Домузин која се тек опоравила од грипа. Тамара Рајић са 21 поеном била је најефикаснија у екипи, Анђела Глигић додала је 14, Владика Ерак имала је 13 поена и 16 скокова, а Марина Ристић десет поена.

- Много смо се потрошиле. Знале смо коју тежину има ова утакмица тако да смо дале посљедњи атом снаге да упишемо побједу и останемо у игри за плеј-оф. Већ се назире мјесто међу прве четири екипе и сада не смијемо да станемо. Сигурно је да се нећемо предати него са још већим еланом ући у преостале утакмице јер би наступ у доигравању био велика част за нас који играмо другу сезону на регионалној сцени и већ сада смо надмашиле учинак од премијерног појављивања - истакла је Свитлица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана