Орлови домаћини меморијалног турнира “Ацо-Прле-Миленко”: У част великана бањалучке кошарке

Милан Зубовић
Орлови домаћини меморијалног турнира “Ацо-Прле-Миленко”: У част великана бањалучке кошарке

БАЊАЛУКА - Женски кошаркашки клуб Орлови организатор је петог по реду међународног меморијалног турнира “Ацо-Прле-Миленко”, који ће бити одржан у 18. и 19. септембра у бањалучкој дворани “Обилићево”.

У првом полуфиналу требало би да играју шабачка Зорка и сарајевски Плеј оф од 17 часова, док ће се у другом полуфиналу састати домаћин и Челик из Зенице (19). Постоји могућност да Шапчанке не дођу на турнир због епидемиолошке ситуације и обавезног карантина по повратку у Србију, а организатор већ има спремну замјену.

- Због добро познате ситуације са пандемијом екипе из Словеније и Хрватске нису могле да потврде долазак, тако да смо позвали тимове из Србије и БиХ. Нисмо жељели да откажемо турнир јер су то три великана заслужила и задужила Бањалуку, а самим тим и Републику Српску - рекао је предсједник клуба Лука Лугоња.

Тренер екипе Драгана Свитлица задовољна је припремним периодом, у којем су одиграли једну утакмицу и побиједили Коњиц.

- За сада све иде по плану. Покривени смо на свим позицијама и екипа је спој младости и искуства. Амбиције су јасне и желимо да узмемо трофеје у свим такмичењима у БиХ и тако крунишемо причу коју смо започели прошле године када смо кренули у озбиљнији пројекат. Циљ у WABA лиги је да будемо што боље пласирани - истакла је Свитлица.

Посљедње појачање бањалучког тима је Владинка Ерак, која игра на позицији центра и посљедњу сезону одиграла је у Констанци, а током каријере наступала је за Стару Пазову, Спартак, Војводину, Нефтохимик, Челик, Студент Букурешт, Брашов, Темишвар, Радивој Кораћ, Лимож и Врбас.

- Нисам много времена провела у Бањалуци, али сам одушевљена саставом екипе која има квалитет да се бори за трофеје, као и веома добар пласман у регионалној лиги. Своје знање показаћемо на терену и једва чекамо да крену сва такмичења, те могу обећати да ћемо дати све од себе да испунимо амбиције управе - нагласила је Еракова.

Три тренера

Према ријечима Лугоње, Милан Прле Тошић био је помоћни тренер селектору Југославије Ранку Жеравици 1970. године, када су “плави” постали свјетски шампиони. Миленко Новаковић водио је све бањалучке клубове и био је тренер Босне, те стварао играче који су прославили југословенску кошарку. Ацо Јурић је стваралац женске кошарке у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана