Оливер Стевић, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске: Стигао сам на Вуков позив

Милан Зубовић
Оливер Стевић, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске: Стигао сам на Вуков позив

Лакташи - Послије десетак година Оливер Стевић се враћа у АБА лигу и његов други клуб у регионалном такмичењу биће Игокеа са којом је потписао једногодишњи уговор, док је тај једини пут до сада играо за Црвену звезду.

Управо играње у београдском великану створило је познанства за цијели живот. Зато је и стигао на позив спортског директора Александровчана Вука Радивојевића са којим је у том периоду дијелио свлачионицу, а тренер им је био Александар Трифуновић који је овог љета преузео јединог абалигаша из БиХ.

- Радивојевић је мој велики пријатељ ван терена, а Трифуновић је обојици био тренер па ме звао да им помогнем током припремног периода. Мени је тај позив добро дошао, јер сам се опоравио од лома руке којег сам зарадио у марту ове године па је требала средина да се вратим у ритам. После неколико дана, помало неочекивано, договорили смо сарадњу, јер нисам имао клуб за идућу сезону - изјавио је Стевић за “Глас Српске”.

Сјећања на прве утакмице АБА лиге у дресу Црвене звезде нису посебно изблиједјела, али је евидентно да се лига промијенила.

- Генерално гледајући поприлично давно сам играо АБА лигу мада сам дешавања пратио у медијима тако да ми је јасно колико је лига напредовала по квалитету. Сигурно је да се много разликује из тог периода када сам био ту и сада, а када погледате саставе екипа чини ми се да такмичење никад није било јаче. Клубови су ангажовали много квалитетних појединаца и биће тешко доћи до победа. Ипак, волим јака такмичења која су изазов за мене и екипу и надам се што бољем исходу. О амбицијама је рано говорити, јер још траје припремни период - казао је Стевић.

Искусни крилни центар током каријере наступао је за чачански Борац, Машинац, Копер, Сласк, Анвил, Олденбург, Билбао, Казале, Зиелону гору, Газијантеп, Фуенлабраду док је посљедње три сезоне провео у Андори.

- Поред искуства, верујем да ћу у екипу донети енергију, јер ме увек красила брза и јака игра у транзицији и добро трчање, јер је Шпанија најбржа лига у Европи. У Игокеи је доста младих момака па ћу се потрудити да им пренесем знање и помогнем у сазревању и усмерим даље. Екипа ми делује добро мада треба имати у виду да је много нових лица па треба мало времена да се уклопимо. Треба да “похватамо филозофију” тренера као и да се ми играчи међусобно упознамо односно сагледамо све наше карактеристике као и начин размишљања - истакао је Стевић.

Идуће сриједе екипа путује у Турску гдје ће одиграти мечеве са Бујукчекмечеом и Каршијаком.

Поријекло

Иако је рођен у Новој Горици обрадовао га је долазак у Игокеу, односно Републику Српску, јер је његов отац из Власенице, а мајка из Кладња.

- Занимљиво је да ми је у 35. години ово први клуб из Републике Српске односно БиХ, ако се зна да су моји родитељи одавде и пре овог само сам један дан провео у Бањалуци. Имам мало другачији осећај у екипи после толико година, јер сам међу својим људима и причамо српским језиком. Прија ми промена и верујем да ће бити још боље - нагласио је Стевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана