Оливер Стевић: Морамо задржати енергију из овог меча

Милан Зубовић
Оливер Стевић: Морамо задржати енергију из овог меча

Лакташи - Прву утакмицу у дресу Игокее одиграо је Оливер Стевић, који је сусрет завршио са више скокова него поена.

Искусни крилни центар ухватио је 11 лопти, а убацио је пет поена, док је његов тим имао шут за побједу или изједначење неколико секунди прије краја меча са Партизаном, који је на крају славио са 75:73. 

Непрецизни су били Рашад Вон и Сава Лешић, а Београђани су побиједили захваљујући одличном шуту за три поена, односно погођених 11 тројки из 21 покушаја. 

- Генерално гледано можемо бити задовољни, с обзиром на несрећне околности које су нас задесиле пре три седмице у вези са нашим главним тренером, као и на приказану форму Партизана у Венецији и на Суперкупу АБА лиге. То не значи да смо задовољни поразом, али игром донекле јесмо. Најбитније је да се нисмо предавали до последњег тренутка и из минуса од 13 поена вратили смо се у утакмицу, повели, имали последњи шут, али није ушло. Имали смо енергију и у овом тренутку је најбитније да је задржимо током целе сезоне. Доста грешака у одбрани и нападу резултат је умора, али смо показали сами себи да великом енергијом можемо парирати било коме на домаћем терену - изјавио је Стевић.

Дворана у Лакташима била је испуњена до посљедњег мјеста, махом навијачима Партизана, који су три минута пред крај треће четвртине убацили папирне траке на паркет, због чега је меч био прекинут на два, три минута. Партизан је тада водио са 57:47, а прекид је пореметио њихов ритам јер се Игокеа вратила у сусрет, па чак и повела са 69:68 поенима Вона, али даље није могла.

- Да будем ироничан, рећи ћу хвала навијачима Партизана што су нас вратили у сусрет. Прекид смо искористили да се мало саберемо, одморимо, анализирамо шта и како даље, тако да нам је донекле помогло. Вратили смо се, а Партизан је имао мало више среће од нас у последњим секундама - казао је Стевић.

Помоћном тренеру Игокее Марку Бараћу ово је био деби у АБА лиги и казао је да није тражио од својих играча да тројком рјешавају посљедњи напад.

- Играти утакмицу против Партизана само на срце није довољно да би се победила најбоља екипа у лиги овог тренутка. Нисмо имали фокус од почетка, екипа је нова, момци су нови и на овом нивоу информација. Морамо да радимо на фокусу и концентрацији. Број скокова и изгубљених лопти показује да су моји играчи играли јако, али то није довољно - рекао је Бараћ.

Партизан је везао трећу побједу у Лакташима, а пету од почетка сезоне. Тренер Андреа Тринкијери честитао је домаћину на великој борби.

- Утакмица је била тешка и рекао сам играчима да ће имати масу оваквих утакмица. Већ 12 дана путујемо и били смо лоши. Добили смо меч, али смо посао требали завршити раније. Опустили смо се и нисмо играли чврсто. Игокеа је вјеровала у повратак и допустили смо им то, што је криминално, те много више очекујем од својих играча. Атмосфера је била одлична, прошле сезоне било је специјално, ове још јаче - рекао је Тринкијери, који је додао да Рашон Томас није играо због ударца, али није ништа страшно.

Сљедећи меч АБА лиге Игокеа ће играти 12. октобра против Морнара у Бару.

 

Игокеа       73 
Партизан  75 


(25:26, 13:17, 19:19, 16:13)

Дворана: СД у Лакташима.
Гледалаца: 3.500.
Судије: Марко Јурас, Марио Мајкић, Милан Недовић.

Игокеа: Еванс 2, Симеуновић, Цветковић 16, Талић 2, Лешић 10, Каринијаускас 3, Клифорд 4, Стевић 5, Вон 22, Илић, Кочић, Томас 9. Тренер: Марко Бараћ.

Партизан: Волден 11, Загорац 5, Пејџ 7, Гордић 5, Парахуски 4, Јарамаз 13, Величковић 9, Бирчевић 8, Јанковић 8, Томас, Пеинерс 2, Мозли 3. Тренер: Андреа Тринкијери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана