Оливер Стевић, кошаркаш Црвене звезде: Испунио дјечачки сан

Драго Галић
Оливер Стевић, кошаркаш Црвене звезде: Испунио дјечачки сан

ЗВОРНИК - Крилни центар Црвене звезде Оливер Стевић прошао је трновит пут да би стигао до црвено-бијелог дреса, у којем је, како сам каже, испунио дјечачки сан.

Кошаркаш, чије је поријекло са наших простора, прве кораке игре под обручима научио је у ОКК Шапцу, одакле је прешао у ФМП. Затим је отишао на "каљење" у Борац, послије чега му је нова станица био словеначки Копар. A прије три године стигао је у пољски Сласка, одакле је прошле сезоне, на позив Светислава Пешића, стигао на Мали Калемегдан.

- Мој отац је из Власенице, а мајка из Кладња. Она данас живи у Зворнику, где имам доста родбине, па сам заиста везан за Републику Српску. Много сам срећан што сам се вратио у ове крајеве, а играњем за Звезду испунио сам дјечачки сан и волео бих да и ове сезоне останем у Београду. Једини услов мог останка је био да на клупи и даље буде Светислав Пешић, али имам и понуде из Пољске, Италије и тимова који наступају у Балтичкој лиги, па бих каријеру могао да наставим и тамо - рекао је Стевић.

* ГЛAС: Како оцјењујете прошлу Звездину сезону?

СТЕВИЋ: Када се све сабере, била је успешна. На почетку је било доста трзавица око састава јер је Звезда у ново првенство ушла са само четири играча под уговором. Каснило се са припремама, али ипак смо дошли до финала плеј-офа Србије. Партизан је био играчки квалитетнији од нас, што је показао и играма у Евролиги.

* ГЛAС: Какве су шансе "црвено-бијелих" у новом шампионату?

СТЕВИЋ: Наша борбеност и жеља за доказивањем су нас довеле у ситуацију да се у петом мечу овогодишњег плеј-офа боримо за титулу. Ни овог пута нам тог мотива неће недостајати, а уколико Пешић остане на клупи и још неколико играча продужи уговоре, ове године бисмо коначно могли и до круне.

* ГЛAС: Каква је улога Светислава Пешића у успјесима тима?

СТЕВИЋ: Пешић је велики тренер и има ауторитет код свих играча. Он је освајао све што се у кошарци може освојити. На сваком тренингу од њега можемо да научимо нешто ново и за ових годину дана у Црвеној звезди сигурно сам доста напредовао. Била би права штета да Пешић напусти клуб, јер је ситуација таква да је он у ствари кључ свега.

Тренери

* ГЛAС: Поред Пешића, који су још тренери оставили трага у Вашој каријери?

СТЕВИЋ: Први тренер ми је био Предраг Мушицки и он је најзаслужнији што сам уопште у кошарци. После сам радио са Слободаном Клипом, а у Пољској ме је тренирао Римас Куртинаитис, легенда литванске кошарке, са којим сам имао веома успешну сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана