Огњен Радић, тренер кошаркаша Братунаца, након сјајног старта сезоне: Нисмо вјеровали да можемо до четири побједе

Милан Зубовић
Огњен Радић, тренер кошаркаша Братунаца, након сјајног старта сезоне: Нисмо вјеровали да можемо до четири побједе

БРАТУНАЦ - Сјајне партије пружају кошаркаши Братунца на почетку сезоне у Лиги БиХ иако је у једном тренутку дјеловало да неће наступити у највишем рангу такмичења.

Четири побједе чете Огњена Радића у шест утакмица много је више од оног што су и они сами очекивали када су се скупили током љета и кренули на неизвјесно путовање након што је било најављено иступање из такмичења.

- Када с­мо правили планове за нову сезону циљ нам је био да склопимо екипу са којом се нећемо бламирати и ако треба да испаднемо из лиге да испаднемо са паркета, а не да одустанемо. Носили смо се том мишљу и пристали да радимо са буџетом којег нико нормалан не би прихватио, јер је на нивоу неких клубова из Прве лиге Републике Српске, мада при томе не желим никога да потцијеним, а исто тако имали смо доста спортске среће. Селектована екипа из меча у меч даје посљедњи атом снаге и показује карактер. Имамо четири побједе уз два пораза што нисмо очекивали и да нам је неко рекао да ћемо имати овај скор након шестог кола рекли бисмо му да није нормалан - изјавио је Радић.

Нагласио је да припремне утакмице нису давале наду да ће бити конкурентни осталим тимовима што се промијенило када је почела Лига. Славили су против Радника, Прома, Младости и Спарса док су поклекли против Слободе и Посушја.

- Против Радника смо се вратили из минуса од 18 поена и почели вјеровати да можемо играти са свима. Након двије уводне побједе чини ми се да смо мало потцијенили Посушје и зато изгубили. Вјеровали смо да можемо до тријумфа у Мркоњић Граду јер је домаћин био под психолошким притиском да нас мора добити што смо искористили, а моји момци су одиграли како треба против много јаче екипе - рекао је Радић.

У екипи су три Американца, прво име је Ентони Вејд који је уписао трипл-дабл учинак против Посушја.

- Играо је за Промо прошле сезоне и препознао сам његове квалитете. Није имао лопте у нападу јер је његов шут био потцијењен, а има снагу, добар први корак, солидну контролу лопте... Нашао сам му улогу у тиму и опасан је сваком тиму против којег игра. Вилијаму Фуларду ово је прва сениорска сезона док је Џозеф Рауч нашао мјесто у екипи и почео да размишља о кошарци на европски начин. Уз њих је и Никола Ћирковић који је био провјерен у Србији, али никад није имао праву шансу јер је био бекап играч, а сада је искористио шансу. Андрија Драшковић има добру сезону у Црној Гори и својим играма оправдава долазак код нас. Зоран Вилотијевић има искуство и држи ниво док Стефан Миловановић и Милош Шаренац користе минуте у ротацији - рекао је Радић.

Побједе злата вриједне

На крају ове сезоне неће бити играна Лига за опстанак као што је то био случај раније.

- Четири побједе велики су капитал. Свака од њих је огромна, јер на крају сезоне три екипе испадају у нижи ранг и неће бити игран плеј-аут тако да нема простора за кикс - казао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана