Одржано првенство Републике Српске у каратеу

Срна
Одржано првенство Републике Српске у каратеу

Вишеград - У Вишеграду је данас одржано Првенство Републике Српске у каратеу за кадете, јуниоре и сениоре у катама и борбама на коме се такмичило 200 спортиста из више од 35 клубова из цијеле Српске.

Лазар Марковић из бијељинског Карате клуба “Шампиони”, који је у категорији кадета до 70 килограма освојио прво мјесто, истакао је да је веома задовољан наступом, те да сада иде на првенство БиХ и нада се добром резултату.

Марина Кутреш из Карате клуба “Славија” из Источно Сарајево, која је освојила је прво мјесто у категорији кадеткиња изнад 54 килограма, каже да је на такмичењу дала све од себе и да је и постигла добар резултат.

Такмичарка Уна Војиновић из вишеградског клуба “Дрина”, којој је припала сребрна медља у категорији испод 54 килограма, истакла је да је веома поносна на постигнути резултат, јер је конкуренција била веома тешка.

Двије сребрне медаље данас су отишле и у Костајницу такмичаркама тамошњег Карате клуба “Младост” Катарини Милошевић и Љупки Адамовић.

“Катарина је освојила друго мјесто у конкуренцији сениорки у дисциплини кате, док је Љупка била друга у борбама у конкуренцији сениорки, категорија испод 61. килограма”, рекао је Срни тренер клуба Зоран Вукић.

Тренер Карате клуба “Енергија” из Бањалуке Борис Поповић рекао је да су данашњим резултатима још једном потврдили позицију најбољег карате клуба у Републици Српској, коју држе већ двије године.

У оквиру такмичења одржана је и хуманитарна акција за Луку Вучуревића, дјечака обољелог од леукемије, чија је мајка бивша репрезентативка Републике Српске у каратеу, носилац бројних медаља са европских и свјетских такмичења.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је отворио такмичење, истакао је подршку локалне заједнице овом спорту.

Директор Јавне спортске установе “Дрина” из Вишеграда Миљан Бабић рекао је да је ово такмичење улаз за првенство БиХ и остала међународна такмичења.

Организатор првенства је Карате савез Републике Српске, а технички организатор вишеградски Карате клуб “Дрина”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана