Одржан ролер куп, побједник смучарски клуб “Романија”

Срна
Одржан ролер куп, побједник смучарски клуб “Романија”

Пале - Традиционални Ролер куп “Пале 2019” окупио је данас шездесетак такмичара из Републике Српске, БиХ, Србије и Хрватске, а свеукупни побједник је Смучарски клуб “Романија” Пале.

Ова спортска манифестација, која се организује у складу са ФИС стандардима, одржана је у организацији Ски савеза БиХ, уз техничку организацију Смучарског клуба “Романија”.

Предсједник Смучарског клуба “Романија” Мирослав Горета рекао је новинарима да су се учесници такмичили у седам категорија на стази дужине 1.500 метара, која је маркирана дуж централних градских улица.

Горета је напоменуо да су такмичили учесници дјечијег биатлон кампа, којима је клуб “Романија” био домаћин, а плод је међународне сарадње комисије за биатлон Ски савеза БиХ и Хрватског биатлон савеза.

Према његовим ријечима, камп, као и Ролер куп, представља пун погодак за развој и популаризацију овог олимпијског спорта међу дјецом, што је гаранција за добру будућност нордијских смучарских дисциплина у региону.

Горета је истакао да Смучарски клуб “Романија”, који се више пута доказао као добар домаћин великих такмичења, има реално оствариву амбицију да Ролер куп уврсти у спортски календар европских ски асоцијација.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су покровитељи овог спортског догађаја, који је уврштен и у званичан програм Госпојинских свечаности, манифестације организоване поводом Дана и крсне славе општине 28. августа.

Југовић изразио задовољство што је куп, који је одржан трећи пут, окупио велики број младих такмичара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана