Одбојкашима Радника трофеј након 20 година

 Дејан Кондић
Одбојкашима Радника трофеј након 20 година

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Радника по други пут у историји освојили су Куп Републике Српске. Изабраници Владимира Шаренца савладали су у бањалучкој дворани “Борик” екипу Борца са 3:1 (19:25, 25:21, 25:18, 25:23).

Екипа из Бијељине након 20 година поново се окитила трофејом, другим у најмасовнијем такмичењу Српске. Међутим, није све кренуло најбоље по “плаве” у Бањалуци. Борац је одиграо сјајан први сет, сигурно најбољи у досадашњем дијелу сезоне, али онда је Радник убацио у брзину више и заслужено стигао до нове побједе у “Борику”, пошто је и прије десет дана славио и у првенственом сусрету са 3:0. Ова је ипак много важнија, свјестан је и шеф струке Владимир Шаренац, који је поносан на своје момке.

- Борац је боље ушао у утакмицу, заслужено добио тај први сет, али ми смо имали већу жељу. Били смо стрпљиви, борили смо се за сваки поен. Добили смо све дуже поене. Спремни смо били и да играмо пет сетова. Тешко је у неколико дана добити било кога у његовој дворани. Све похвале играчима Борца, а поготово мојим играчима и малом Николи Дрљићу. Спремао сам га за ово и не само то, већ да сутра заблиста и на већој сцени у дресу репрезентације, односно на међународној сцени - рекао је Шаренац.

Управо је примач Бијељинаца проглашен за најбољег играча финала 29. издања Купа Српске. Истакао се у свим сегментима игре у нападу, одбрани, али и на сервису.

- Не бих много истицао себе у први план. Награда прија, свакако, али више чињеница да смо освојили пехар. Мислим да је била феноменална утакмица, прави празник одбојке. Надам се да је публика уживала. Хвала мојим саиграчима који су сјајно одиграли, јер да није било тако не би било овог славља овдје у Бањалуци - констатовао је Дрљић.

“Црвено-плави” нису успјели ни из четвртог пута да се домогну пехара. Кренули су сјајно и стали. Тренер Бањалучана Мишо Марјановић признаје да је у једном моменту његовом тиму понестало снаге.

- Играли смо први сет перфектно, служио нас је и сервис, испоштовали смо све договоре. Послије тога остали смо без снаге. Убацио сам млађе играче. Стигли смо резултат, али смо правили неке грешке које не смију да се дешавају. Боља су екипа, нема шта, честитам им од срца. Ми треба да радимо и окренемо се првенству. Чекаћемо нову прилику за први пехар у клупској историји - истакао је Марјановић.

Ђуран уручио пехар

Одбојкаши Радника, нови освајачи Купа Српске, добили су златне медаље, које им је уручила Ивана Николић, члан Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске и пехар који им је предао помоћник министра породице, омладине и спорта Марио Ђуран. Поражени у финалу, одбојкаши Борца сребрне медаље добили су из руку Дејана Травара, представника града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана