Одбојкашице Борца почеле са радом: Жеља пласман међу седам најбољих

Д. К.
Одбојкашице Борца почеле са радом: Жеља пласман међу седам најбољих

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Борца почеле су припреме за нову сезону, а новом-старом тренеру Душану Кузмановићу, који је на кормилу наслиједио Александра Дакића, на прозивци се јавило 17 играчица.

Ту су и три нове одбојкашице: либеро Азра Алајбеговић, која је дошла из Славије, средњи блокер Ивана Чолић, која је стигла из обудовачке Црвене звијезде, те дојучерашњи играч екипе Котор Варош, коректор Ивана Вучановић. Почетком октобра тиму ће се прикључити и Тина Удовчић, која је у САД. Клуб је напустила капитен Марија Стојановић.

- Драго ми је што сам се вратио на клупу женског тима, који сам водио од 2018. до 2020. године. Остварила нам се жеља да играмо Премијер лигу. Желимо ту да останемо дуго година. Мој циљ је да будемо у првих седам екипа, да избјегнемо борбу за опстанак, а велике амбиције имамо и у Купу БиХ. Мало је екипа које имају на располагању играче који су од друге лиге до елите дио тима. На свим позицијама имамо квалитетна рјешења, а постоји могућност и да се додатно појачамо - истакао је Кузмановић.

Одбојкашице Борца до недјеље ће радити у парку “Младен Стојановић”, након чега се селе у дворану “Борик”. Предводник екипе биће нови капитен Анђела Биберџић.

- Одмора никад доста, али спремне смо за рад. Атмосфера у екипи је добра. Већ сам играла Премијер лигу са Бањалука волејом и настојаћу да своје искуство подијелим са млађим саиграчицама. Мислим да можемо бити пријатно изненађење у лиги - рекла је Биберџићева.

Првенство БиХ почиње првог викенда у октобру, а до тада ће тим Душана Кузмановића одиграти и неколико пријатељских мечева, углавном против градских ривала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана