Одбојкаши Младости спремни за финалну серију са Домаљевцем: Догађаји из прошле сезоне мотив више

Душан Репија
Одбојкаши Младости спремни за финалну серију са Домаљевцем: Догађаји из прошле сезоне мотив више

БРЧКО - Одбојкаши Младости ријешени су да по седми пут освоје шампионску титулу иако подвлаче да екипа Домаљевца није наивна и да заслужује сваки респект.

Прва финална утакмица на програму је сутра у Орашју, а Брчаци најављују да иду по брејк који би им практично осигурао двије меч лопте на домаћем терену. Тренер Бранко Мишић прихвата улогу фаворита, али истиче да то понекад представља отежавајућу околност.

- Нисмо доживјели пораз цијеле сезоне и сигурно смо ближи трофеју. Ипак, морамо бити врло озбиљни и трудити се да пронађемо фокус како ствари не би кренуле нежељеним током - рекао је Мишић.

Мотива сигурно неће недостајати, нарочито што је улог пласман у квалификације за Лигу шампиона.

- Нисмо заборавили начин на који нам је прошле сезоне украдено учешће у најквалитетнијем такмичењу. Ни дан-данас не могу да се помирим одлуком коју су донијели челници ОС БиХ због које су сви клубови остали без европских такмичење... Али то нам је у неку руку и водиља кроз цијелу сезону да још једном докажемо да смо најбољи и да се вратимо тамо гдје нам је мјесто. Имамо малих проблема, јер Азур Еминовић не тренира већ десетак дана, ситне повреде вуку Андрија Дивљан и Јован Делић, али нема изговора - рекао је Мишић. 

Тајни између ривала готово да нема. Прије мјесец Младост је славила у финалу Купа са 3:0, али је на терену било доста неизвјесније него што резултат говори.

- Чини ми се да смо играли на разлику други сет, а ни први није био лаган. Тако да се не заваравамо да ће бити лако. У Домаљевцу играју два, три момка који су раније играли за Младост и стварно се добро познајемо. Знамо ко колико може. Ми смо увјерени да смо бољи и вјерујем да ћемо то показати. Бацићемо све карте да поведемо са 1:0 и онда завршимо посао на нашем терену. Штета је што нема публике, јер ће утакмице сигурно бити квалитетне, али је добра ствар што ће бити преношене путем телевизије и моћи ће да ужива широки аудиторијум - рекао је коректор Младости Немања Божић.

Превентива

Одбојкаши Младости пазе на сваки детаљ па су још опрезнији у протеклих неколико дана како би остали здрави, бар до краја сезоне.

- На срећу, нисмо имали много проблема са короном. Два играча су била инфицирана током децембра и јануара, али је, да куцнем у дрво, све добро прошло. Сада смо посебно опрезни, морамо да се чувамо колико год је то могуће како бисмо сезону привели крају на најбољи начин - рекао је Божић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана