Одбојкаши из Фоче огорчени на савез БиХ, вирус их спријечио да се боре за бодове

Срна
Одбојкаши из Фоче огорчени на савез БиХ, вирус их спријечио да се боре за бодове

ФОЧА- У Одбојкашком клубу "Маглић" из Фоче, у којем су шесторица првотимаца са симптомима вируса корона у изолацији, огорчени су на Одбојкашки савез БиХ, који није одгодио њихов меч у Сарајеву против клуба "Босна", већ га је, након недоласка Фочака, регистровао са 3:0 у корист домаћина.

Фочаци су тражили од Савеза да се, због болести у том тренутку петорице њихових играча, одгоди сусрет петог кола Премијер лиге БиХ, који је јуче требао да се одигра у Сарајеву.

Капитен "Маглића" Драган Матовић јавно је, путем свог "Фејсбук" профила, упитао Савез зашто им није дозвољено помјерање термина утакмице у Сарајеву.

"Иако смо уредно послали допис онима који би требали да воде рачуна о превасходно нашем здрављу, добили смо негативан одговор", навео је Матовић.

Он је истакао да се у "Маглићу" стриктно придржавају епидемиолошких мјера, те да су првотимци који имају симптоме ковида 19 у изолацији и да као прави спортисти нису жељели да својим присуством на јавним мјестима угрозе здравље било кога, нарочито колега са друге стране мреже.

"Јавно питам, шта би се десило да смо се појавили на утакмици и довели у опасност другу екипу, стручне штабове, стручна лица и остале. Да ли бисмо по свим законским прописима одговарали за евентуалне посљедице? На који начин бисмо дошли до мјеста одигравања утакмице када сви заједно путујемо? Шта би се десило да нам је на улазу у дворану измјерена температура виша од 37 степени? Да ли је могуће да се и болест мора најавити 30 сати раније, на шта ово личи?", упитао је Матовић.

Он је констатовао да је безброј питања без конкретних одговора од оних, како је нагласио, који системски уништавају и оно мало што је остало од одбојке.

У међувремену, број одбојкаша "Маглића" са повишеном температуром, који су у изолацији, повећао се на шест, а код једног од њих тестирањем је потврђено присуство вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана