Од сљедеће сезоне ноћне утакмице на Градском стадиону у Бијељини

Дарко Пашагић
Од сљедеће сезоне ноћне утакмице на Градском стадиону у Бијељини

Бијељина - На Градском стадиону у Бијељини почело је постављање рефлектора које ће сваки премијерлигаш морати да има наредне сезоне.

Као што је познато, овај спортски објекат користи Радник, али у финансијски веома скупом пројекту најмање новца дају клубови, који су дужни да припреме само пројектну документацију.

- Инвеститор пројекта је град Бијељина, суинвеститор Фудбалски савез БиХ, а очекујемо да све буде готово до прољећа, односно прије састанка Првостепене комисије за лиценцирање. Већи дио финансијског кола је на нашем граду, а од савеза се добијају сијалице, које нису нимало јефтине - нагласио је технички секретар Радника Слободан Ђорђић.

Борац има постојећу расвјету, а она би, по ријечима члана Комисије за побољшање инфраструктуре на стадионима у БиХ Родољуба Петковића, требало да доживи реконструкцију.

- Стубови на Градском стадиону су у одличном стању, што ће сигурно убрзати реализацију овог пројекта. Наиме, потребно је само да буду промијењена постојећа расвјетна тијела. Ове сезоне планиран је почетак радова на постављању рефлектора на Градском стадиону у Приједору - истакао је Петковић.

Градски стадион у Угљевику, који је направљен 2000, реновиран 2017. године, а користи га премијерлигаш Звијезда 09, има постављене стубове, али се већ дуже чека постављање сијалица. Предсједник клуба из етно-села Станишићи Борис Станишић нада се да ће и овом проблему ускоро доћи крај.

- Урадио сам све што је било до мене и видјећемо у наредном периоду шта ће се десити. Једно је сигурно, Звијезда 09 ће наредне сезоне играти под рефлекторима ако буде премијерлигаш - нагласио је Станишић, који највећи дио средстава издваја из властитог буџета.

И у Крупи на Врбасу нису одустали од постављања рефлектора.

- Као што је познато, пројекат је урађен прошле сезоне, али је његову реализацију накратко зауставило наше испадање из Премијер лиге. Пошто већ имамо потписане уговоре са ФС БиХ и градом Бањалука, не видим разлога да реализација постављања рефлектора буде заустављена и сигуран сам да ћемо наредне сезоне, ако се вратимо у елиту, моћи да на свом стадиону играмо утакмице и у ноћном термину - истакао је предсједник Крупе Драшко Илић.

Три стадиона

У овом тренутку само на три стадиона могуће је одигравање ноћних утакмица. То су Градски стадион у Бањалуци, “Др Милан Јелић” у Модричи и Градски стадион у Фочи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана