Од данас у Српској дозвољено тренирање појединцима и клубовима

Г.С.
Од данас у Српској дозвољено тренирање појединцима и клубовима

БАЊАЛУКА - Послије два мјесеца чекања на спортска борилишта, бар када су у питању тренинзи, данас могу да се врате спортисти у Републици Српској.

Наравно, рад на тренинзима биће прилагођен времену у којем се налазимо па ће на почетку он бити олакшан индивидуалним спортовима, али ће и колективни моћи да крену са мртве тачке. Министарство породице, омладине и спорта је у сарадњи са Институтом за јавно здравство направило 25 мјера које морају да се поштују како не би биле прекршене мјере које су на снази током пандемије вируса корона.

- У спортским дворанама препоручује се да буду обезбијеђена најмање три мјеста за дезинфекцију руку, а на отвореним теренима најмање шест мјеста. Спортистима се препоручује да током тренинга држе одстојање од два метра, а у контактним и колективним спортовима препоручује се да контакт имају увијек исте особе. Лопте, други реквизити и остала опрема морају да се дезинфикују између тренинга - наводи се, између осталог, у правилима.

Такође, спортисти су обавезни да носе маску кад год је то могуће, а приликом тренинга на десет метара квадратних може да буде једна особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана