Обављен жријеб такмичарских бројева Прве лиге Републике Српске: Два дербија већ на старту

Дарко Пашагић
Обављен жријеб такмичарских бројева Прве лиге Републике Српске: Два дербија већ на старту

БАЊАЛУКА - Дерби првог кола Прве лиге Републике Српске биће одигран 8. августа, када ће Звијезда 09 угостити Козару, одлучено је на жријебу такмичарских бројева за наредну сезону.

Биће то дуел некадашњих премијерлигаша. Семберци су елитни статус изгубили у прошлој прекинутој сезони, док су Градишчани посљедњи пут у Премијер лиги БиХ играли у сезони 2011/12. Сигурно је да обје екипе у наредној сезони имају своје планове и зацртане циљеве. У Звијезди желе да се експресно врате у највиши ранг, док “црвено-бијели” из Градишке стварају екипу која ће сигурно свим ривалима моћи да помрси рачуне.

Веома занимљив сусрет биће одигран и на бањалучком Предграђу, гдје ће Жељезничар Спорт тим бити домаћин амбициозном Рудар Приједору, једном од највећих фаворита у наредној сезони. Премијерно коло 26. фудбалског шампионата РС донијеће и чак три међусобна окршаја дојучерашњих друголигаша.

У првом колу, које ће бити играно 8. и 9. августа, снаге ће одмјерити: Слобода (НГ) - Славија, Жељезничар Спорт тим - Рудар Приједор, Сутјеска - Слога (Д), Звијезда 09 - Козара, Алфа Модрича - Подриње (Ј), Дрина (З) - Љубић, Текстилац - Јединство (БЧ), Леотар - Борац (КД).

- Жријеб је био полудиригован. Због тога што ће и једни и други бити домаћини на стадиону “Млакве” у Новом Граду, из Слободе и дубичког Борца су тражили да не буду домаћини у истом колу. Челници Козаре и Јединства су захтијевали да у првом колу буду гости. Разлог је што се у то вријеме у Градишци игра турнир, док Брчаци желе да имају још седам дана за уређење стадиона и терена - нагласио је генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Огњен Ваљић.

У првом дијелу сезоне одиграће се 15 кола, и то у 15 узастопних викенда, а посљедње би требало да се игра 14. и 15. новембра.

- Вјерујем да ће се до почетка сезоне ситуација са пандемијом вируса корона смирити и да неће бити споран старт првенства - додао је Ваљић који је заједно са сарадницима представницима свих 16 прволигаша уручио комплете лопти “селект” за први дио сезоне.

Ове јесени три сриједе су резервисане и за утакмице Купа Републике Српске. Мечеви шеснаестине финала биће одиграни 9. септембра, осмина финала је заказана за 7. октобар, док су сусрети четвртфинала на програму 11. новембра.

Друга лига, група запад

Обављен је жријеб и такмичарских бројева за Другу лигу Републике Српске, група запад, у којој ће се у наредној сезони такмичити 14 клубова. У првом колу, које је на програму 8. и 9. августа, састају се: Младост (ДС) - Челинац, Пролетер (Т) - Борац (Ш), Слога (Т) - Слога (С), Јединство (Ж) - Дубраве, Слобода (МГ) - Прогрес, Брдо - Полет 1926, Омарска - Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана