Провјерени премијерлигашки фудбалер велико појачање Леотара: Максимовић доноси квалитет у завршници

Синиша Котараш
Провјерени премијерлигашки фудбалер велико појачање Леотара: Максимовић доноси квалитет у завршници

ТРЕБИЊЕ - Екипа Леотара добила је значајно појачање, јер је у Требиње стигао одлични офанзивни везни играч Дејан Максимовић који би повратнику у Премијер лигу могао да помогне да ријеше проблем реализације створених прилика.

Наиме, изабраници Бранислава Крунића у осам до сада одиграних утакмица постигли су само четири поготка и налазе се на десетој позицији са пет освојених бодова.

Максимовић је прошле године наступао за Тузла сити, а у Требиње је дошао као слободан играч. Каријеру је започео у Козари из Градишке, а касније је наступао и за Радник из Бијељине, Младост Добој Какањ, Истру и Земун, а забиљежио је и један наступ за младу репрезентацију БиХ. У 99 утакмица у Премијер лиги постигао је 21 погодак, те уписао осам асистенција. Са Леотаром је потписао уговор до краја сезоне.

- Долазак у Требиње и клуб какав је Леотар представља ми велико задовољство. У питању је клуб са великом и дугом традицијом још из времена некадашње Југославије. Већ сам одрадио неколико тренинга са новим саиграчима којима морам од срца да захвалим на сјајном пријему, баш као и челницима Леотара. Стигао сам у Требиње спреман и бићу на располагању тренеру Браниславу Крунићу већ за гостовање на “Кошеву” и утакмицу са Сарајевом. Вјерујем да ће мој нови клуб остварити све зацртане циљеве, а сигуран сам да ћу дати значајан допринос у њиховој реализацији. Прије свега добрим играма и головима - нагласио је Максимовић.

Ни шеф стручног штаба Бранислав Крунић није крио задовољство ангажманом овог квалитетног фудбалера.

- Свакако да сам задовољан што је Максимовић дошао и мислим да је управо он то што је потребно Леотару. Сигуран сам да ће побољшати нашу игру према напријед. У питању је играч који се може квалитетно снаћи и на позицији офанзивног везног, али и уз лијеву аут-линију. Вјерујем да ћемо са њим у екипи бити много опаснији за противничке голмане што нам је у досадашњем дијелу сезоне био велики проблем. Уосталом, само је Широки Бријег неефикаснији од нас и то је нешто на шта не можемо да будемо поносни. И, још да додам, долазак Максимовића вјероватно неће бити наше посљедње појачање у првом дијелу сезоне - поручио је Крунић.

Стратег Требињаца моћи ће да рачуна на Максимовића већ за утакмицу деветог кола коју Леотар у петак игра са Сарајевом.

- Вјерујем да ће бити у комбинацији за овај меч, а да ли ће и колико играти, видјећемо. Гостовање на “Кошеву” је једна од најлакших утакмица за нас, јер немамо шта да изгубимо. Одиграћемо меч без притиска, показали смо већ да можемо и против оних најјачих. Уз мало спортске среће која у посљедње вријеме није била уз нас надам се доброј партији и позитивном резултату - закључио је Крунић.

Чека се Тодоровић

Сјајни везиста Леотара Огњен Тодоровић полако се опоравља од повреде и могао би ускоро да заузме своје мјесто у тиму.

- Тодоровић је почео са тренинзима и вјерујем да би већ у наредном колу, 22. септембра, када дочекујемо Рудар Приједор, могао да заигра. Свакако да га жељно очекујемо и надам се да ће Огњен, заједно са Максимовићем, донијети много бољу игру у наставку сезоне - поручио је Бранислав Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана