Новак Бајчета, рукометаш Борца: Волио бих да се сретнемо за коју годину

Душан Репија
Foto: М. Јаковљевић

БАЊАЛУКА - Млади рукометаши Борца поражени су од Загреба са 24:42 у пријатељском мечу одиграном у “Борику”, а на 60 минута борбе са сталним учесником Лиге шампиона треба да гледају као на одрастање и борбу са “великим момцима”.

И прије меча који полако постаје традиција током предсезоне било је јасно да је екипа Ивице Обрвана квалитетнији ривал, а како и не би била кад дрес дугогодишњег шампиона Хрватске носе мајстори попут Тимура Дибирова, Ивана Чупића, Јакова Гојуна, Жељка Мусе... Само наведени имају више медаља са великих такмичења него половина Борчевих момака сениорских мечева. Зато и не треба да забрине убједљив пораз, јер као што тренер Бањалучана Мирко Микић рече, Загреб је класа изнад његовог тима. Млади стручњак био је задовољан како су трчали његови момци у овој фази припрема, док је забринут због осталих елемената игре, нарочито одбране. Бањалучкој публици први пут су се представили Никола Ивановић, Драган Јелушић и Новак Бајчета, момак који према стажу спада у искусније са своје 22 године. Некадашњи рукометаш Будванске ривијере, Партизана и аустријског Фохсеа видио је више позитивних ствари него његов тренер.

- Добро смо се борили, мислим да смо показали доста. Вјероватно смо најмлађа екипа на Балкану, а увјерен сам да смо најперспективнија. Загреб је доста јачи, прије свега физички, али ни они нису ванземаљци. Године искуства су учиниле своје, искрено вјерујем да ћемо, када будемо у њиховим годинама, моји саиграчи и ја бити на истом или сличном нивоу. Волио бих да се опет видимо за коју годину и одмјеримо снаге - рекао је Бајчета.

Поред талента и радне етике, тимски дух је нешто што је красило шампионску екипу Борца, која се минуле сезоне прошетала кроз Премијер лигу. Први утисак је да ће тако бити и предстојеће, јер су се и они најмлађи добро уклопили. У стријелце су се пред крај меча уписали најмлађи Сергеј Шева, Миленко Рожић, Коста Штрбац, што је бањалучка публика знала да награди.

- Без обзира на пораз, јако сам срећан, јако је позитивна атмосфера. Екипа ме је сјајно прихватила, уживам у тренинзима и вјерујем да смо на правом путу да се боримо за оно што су момци освојили прошле године - закључио је Бајчета.

Борац ће већ данас одмјерити снаге са Топличанином из Прокупља (17 часова), а у истом термину ова два тима одиграће меч и сутра у “Борику”.

Повреде праве проблеме

Тренер Мирко Микић још дуго неће моћи да рачуна на главне полуге из прошле сезоне Луку Кнежевића и Марка Лукића, што је велики хендикеп. Теже повријеђен је и млади пивот Никола Летић, који је успјешно подвргнут операцији пете. Против Загреба нису играли лакше повријеђени Владо Драганић, као ни Амар Грачић. Десни бек већ неко вријеме тренира са екипом и биће спреман за старт Премијер лиге 10. септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана