Нова управа Радника већ у расулу

Дарко Пашагић
Нова управа Радника већ у расулу

БИЈЕЉИНА - Наврат-нанос сазвана Скупштина Фудбалског клуба Радник, на којој је за новог предсједника изабран Предраг Перковић, бар како сада ствари стоје, могла би имати велике посљедице по овај узорни спортски колектив, који је у посљедњих пет година два пута изборио пласман на међународну сцену.

Помало невјероватно звучи да је на сазивање Скупштине чекано пуна три мјесеца. Наиме, толико је прошло од оставке сада већ бившег предсједника Младена Крстајића, који је то урадио крајем прошле године. А онда када је видио да је клуб остављен без подршке и сматрајући да има моралну обавезу у тешком периоду харања вируса корона да поново помогне, одлучио је да повуче оставку, али је Скупштина сазвана практично за два дана. И што је најгоре, готово сви његови дојучерашњи сарадници популарном Крлету су окренули леђа.

Ништа то не би било чудно, али неколико часова послије завршетка сједнице прво је оставку поднио доскорашњи потпредсједник Љубомир Стевић, да би потом његовим стопама кренула и два члана новог Управног одбора. Прво Славен Ристић, а потом и Ненад Лалић. Ристић је истакао да је дошло до неспоразума и да он и није члан најужег клупског руководства, али да је увијек спреман да помогне спортске колективе, као и раније, док је Лалић нагласио да се у претходних пет година истрошио и да нема више довољно времена да посвети бијељинском премијерлигашу. Исте потезе најавили су Милош Стевановић и Слободан Ловрић, али када се оконча ова ситуација са вирусом корона. Ако се то деси, уз предсједника Перковића у новој управи остаће само Миленко Зупур и Душко Милановић, што би за један озбиљан клуб у овом тренутку било и те како мало.

Међутим, то није једини проблем који у овом тренутку имају Бијељинци. Играчима и запосленима у радној заједници у 2020. години није исплаћена ниједна плата, расту дугови према добављачима, а велики терет за Радник је и дуг према Пореској управи, чији је дио репрограмиран, али мјесечне рате редовно стижу. Са одласком Крстајића као да је све стало и велико је питање, ако се ситуација са пандемијом брзо не смири, како ће Бијељинци добити лиценцу за наредну сезону, јер се дугови гомилају.

Ипак, треба очекивати да ће клуб свијетле традиције из ове кризе и тренутне ситуације изаћи још јачи.

Европа није далеко

Иако је у овом тренутку тешко говорити да ли ће и када бити настављена Премијер лига БиХ, Бијељинци и ове сезоне имају шансу да изборе пласман на европску сцену. Послије 22 кола заузимају шесто мјесто са само четири бода заостатка за трећепласираним Зрињским.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана