Нова опрема из Mozzarta за ФК Челинац

ГС
Нова опрема из Mozzarta за ФК Челинац
Foto: Mozzart | Нова опрема из Mozzarta за ФК Челинац

ЧЕЛИНАЦ- Љубав према фудбалу у ФК Челинац гаје више од пола вијека. Од оснивања клуба, 1969. године, до данас добро котирају на фудбалским теренима. Тренутно улажу у инфраструктуру и помладак екипе, па за будућност клуба не треба да брину. Њихов труд и рад препознали су у компанији Mozzart, па су их подржали донацијом нове опреме.

-Сви смо, прије свега, веома захвални на једној оваквој донацији. Заиста смо задовољни изгледом и квалитетом опреме. Ово је истински лијеп гест подршке компаније Mozzart -каже предсједник ФК Челинац Драган Предић.

Фудбалски клуб Челинац броји око 180 чланова у пет селекција. Њихов тим чине претпионири, пионири, кадети, сениори и ветерани- махом из ове општине.

Првотимци се такмиче у Другој лиги Републике Српске - група Запад. Тренутно су на 10. позицији са малом бодовном разликом у односу на средину табеле. А баш ту желе да заврше такмичење, као и прошле сезоне- када су били пети на љествици.

С обзиром на то да трећу годину играју Другу лигу, жеља им је да у овом рангу постану што стабилнији. О уласку у Прву лигу Рeпублике Српске ће, кажу, размишљати у годинама које долазе, а до тада вриједно раде на развоју инфраструктуре и улажу у младе таленте.

А млади таленти се такмиче у својим лигама, гдје биљеже добре резултате. Пионири и кадети играју у Подручној лиги Бањалука, а препионири у Лиги претпионира Града Бањалука. Сваке године се првом тиму придружи по неколико играча из омладинских категорија…

Ветерани овог клуба фудбалом се баве махом рекреативно, те одлазе на турнире и пријатељске утакмице…

У богатој историји, клуб је увијек добро котирао, а у њихове највеће успјехе спада учешће у полуфиналу Купа Југославије 1990. године. Из овог тима потекао је Томислав Џомбић, посебно познат љубитељима малог фудбала из Челинца, а и шире…

Највећи ослонац овом клубу је Општина која им упућује буџетска средства за рад. Повремено добијају подршку из Министарства породице, омладине и спорта РС, те донатора- пријатеља клуба. Међу њима је сада и компанија Mozzart у чијој опреми би могли да остваре још бројне успјехе. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана