Никола Никић организује ревијалну утакмицу у родном селу: Цијела Југославија стиже у Скугрић

Дарко Пашагић
Никола Никић организује ревијалну утакмицу у родном селу: Цијела Југославија стиже у Скугрић

БАЊАЛУКА - Легендарни фудбалски ас Никола Никић жели да у Скугрићу код Модриче 30. јула окупи цијелу Југославију, а повод је манифестација Дани Скугрића, која се сваке године одржава у овом мјесту.

Популарни Фолцика, који је осим по фудбалском умијећу познат и као велики шоумен има за циљ да тог дана у своје родно мјесто доведе неке од највећих фудбалских звијезда бивше Југославије, који ће одиграти ревијалну утакмицу против ветерана Скугрића.

- На мом списку је више од 80 имена, а контактирао сам са већ више од 50 и велики број њих је дао потврдан одговор. Ријеч је истинским легендама бивше државе од којих је већина играла не само запажене улоге у својим клубовима, већ и у дресу репрезентације Југославије. На овај начин желио сам да се бар мало одужим родном Скугрићу, који неизмјерно волим - нагласио је Никић.

Уколико већина позваних играча дође сигурно је да ће то бити прворазредан спектакл.

- Црвену звезду предводиће Драган Џајић, Партизан Ненад Бјековић, загребачки Динамо Велимир Зајец, Хајдук Ивица Шурјак, Жељезничар Мишо Смајловић, Сарајево Мирсад Фазлагић, Борац Стојан Малбашић, Вележ Енвер Марић, Слободу Ризах Мешковић, Челик Кемо Хафизовић. Из Вардара стиже Кочо Димитровски, Олимпије Бране Облак, Осијека Ивица Грња, Приштине Зоран Батровић, нишког Радничког Миодраг Реџа Стоиљковић, крагујевачког Радничког Сава Пауновић, Напретка Зоран Симовић.  Из Ријеке долази Ненад Грачан, винковачког Динама Сулејман Халиловић, Војводине Ласло Леринц, ОФК Београда Звјездан Терзић, земунске Галенике Гезим Љаља, Рада Љубинко Друловић, Сутјеске Мојаш Радоњић, Будућности Дејан Савићевић... - рекао је Никић и додао да су то само неки од позваних играча.

Комплетан списак оних који ће се појавити у Скугрићу знаће се средином јула, а по ријечима Никића интересантно је да га нико није одбио.

- Наравно да ће највише представника имати Црвена звезда, Партизан, мој Жељезничар, Сарајево, Слобода, Вележ... Сви са којима са контактирао су подржали ову идеју, рекли су да је она стварно одлична и нико од позваних није тражио никакву накнаду за долазак у Скугрић, што показује колико су велики не само као фудбалери, већ и као људи. Вјерујем да ће већина позваних доћи и да ће сви који дођу у моје родно мјесто недалеко од Модриче тог дана уживати - истакао је Никић.

Братство

Никола Никић већ дуги низ година ради као тренер, а може се похвалити да је један од ријетких, који је већ три сезоне у истом клубу. Ријеч је о прволигашу ФБиХ, Братству из Грачанице са којим је ове сезоне заузео шесто мјесто.

- Нисмо баш најбоље стартовали, имали смо серију пораза. Искрен да будем послије блиједих партија на почетку сезоне очекивао сам да добијем отказ, али добио сам подршку. Ушли смо потом у серију одличних резултата и стигли до високог пласмана - нагласио је Никић, који би и у наредној сезони требало да остане на клупи тима из Грачанице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана