Никола Мандић голом против Слободе вратио Крупу у борбу за опстанак: Побједа као прекретница

Дејан Марић
Никола Мандић голом против Слободе вратио Крупу у борбу за опстанак: Побједа као прекретница

КРУПА НА ВРБАСУ - Фудбалер Крупе Никола Мандић вјерује да би тријумф над Слободом могао да буде прекретница сезоне и јак вјетар у леђа пред завршницу кампање у којој постоји само један циљ - опстанак у Премијер лиги.

Састав из кањона Тијесно је у првом “финалу” шампионата потпуно надиграо Тузлаке (1:0), а да је био мало с(п)ретнији, славио би и убједљивију побједу. Но, побједи се у зубе не гледа и сви су и те како срећни са минималцем, иако је домаћин промашио пенал и пропустио неколико изгледних прилика.

Оно што је много битније је да је Крупа коначно уписала “тројку” на свој салдо и потпуно се вратила у трку. Јунак је био управо Мандић, стријелац јединог поготка.

- Увијек је лијепо побиједити. Заслужено смо славили, потпуно контролисали игру и резултат. Гол, наравно, прија, поготово у мечу од великог значаја. Ипак, за све нас је мање битно ко постиже поготке, док год тим побјеђује - скроман је Мандић.

Никола и друштво овог прољећа играју допадљив фудбал, у многим дуелима су имали више од игре у односу на ривала, али нису успијевали да освоје цијели плијен. Сада су разбили и тај малер и са много више самопоуздања гледају напријед.

- У пуно утакмица смо били близу циља. Па само против Тузла ситија смо у два сусрета примали голове у судијској надокнади, једном смо изгубили, једном ремизирали. Сада смо освојили бод против Широког на “Пецари”, побиједили Слободу код куће и надам се да би ово могла да буде прекретница сезоне, да можемо наставити фин низ и на крају обезбиједити опстанак - додао је Мандић.

Прилика за наставак позитивног низа је суботњи окршај са Вележом у “Врапчићима”.

- У Херцеговину не идемо тек тако, да само одиграмо утакмицу. Самопоуздање нам је порасло и покушаћемо да наставимо са добрим партијама. Ушли смо у фину серију и имамо право да се надамо добром резултату - оптимиста је наш саговорник.

Оно што је за Крупу, пак, од круцијалне важности су домаћи мечеви пошто у Тијесном дочекују све ривале за опстанак - Младост, Радник, Олимпик.

- Ми те утакмице просто морамо да добијемо, на страни шта “ухватимо”. Наравно, и на гостовањима ћемо покушати да освајамо бодове, али је то реалније чинити на свом терену, против екипа из вашег ранга - закључио је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана