Никола Ескић за "Глас Српске": Лијепо је бити “џелат” Звезде и Партизана

Никола Лучић
Никола Ескић за "Глас Српске": Лијепо је бити “џелат” Звезде и Партизана

КРУШЕВАЦ - Везном фудбалеру Напретка Николи Ескићу никада примарни задатак није био да постиже голове, али се потрудио да га и Црвена звезда и Партизан јако добро запамте.

Некадашњи фудбалер Звијезде 09 у сриједу је завио у црно све присталице тима из Хумске јер је поготком у 95. минуту донио побједу свом тиму (3:2), који је пред крај првог полувремена губио са 2:0.

Прошле године примијенио је готово исти сценарио, само на другој страни Топчидера, када је у 90. минуту заледио “црвено-бијеле”. Иако увијек тихо обавља посао на средини терена, чини се како посебан мотив има када изађе на мегдан “вјечитим” ривалима. 

- Све је то лијепо, посебно ми је драго због тога јер су у питању наши највећи клубови. Играти на “Маракани” и у Хумској је само по себи велика ствар, а давати голове, и то у посљедњим тренуцима је сан снова. Ове сезоне сам постигао два гола која су била поништена па се сад на неки начин све вратило. Заслужено смо побиједили Партизан, а све додатно добија на значају јер смо губили са 2:0. Када смо изједначили, почели смо да вјерујемо и пред сам крај освојили смо једну лопту, Иван Ђорић ми је феноменално асистирао и остао ми је лакши дио посла - рекао је Ескић у разговору за “Глас Српске”. 

Поново је тим Саве Милошевића од готовог направио вересију, а млади играч родом из Милића био је на терену само седам минута прије него што је дао гол.

Каријеру је почео управо у родном граду, да би као јуниор отишао у Власеницу одакле је прешао у Звијезду 09.

Пут га је 2017. године одвео у Крушевац, гдје је стрпљиво чекао своју шансу.

- Најважније је било да будем стрпљив, јер квалитет увијек исплива на површину. Задовољан сам издањима у Напретку, увијек може боље, али дајем све од себе и то се на крају исплати - нагласио је Ескић, који је у дресу “чарапана” постигао шест голова до сада. 

Иако га “вјечити” нису запамтили по добром поручио је да не би имао ништа против да једног дана заигра за један од два највећа српска клуба. 

- Уколико бих напуштао Крушевац и морао да пређем у неки други српски клуб, волио бих да то буду Црвена звезда или Партизан. Наравно, као сваком играчу сан ми је да се окушам у некој од јачих европских лига, али још немам ништа конкретно. Иностранство је приоритет, али док се не деси ништа конкретно размишљам само о Напретку - закључио је Ескић.

 

Излазак из кризе

Фудбалери Напретка су тријумфом у Хумској прекинули низ од два узастопна пораза, а Ескић је поручио да сада имају додатни мотив да напредују на табели.

- Држимо десету позицију. Самопоуздање нам је сада дефинитивно порасло, десио нам се кикс против Инђије у прошлом колу, не знамо ни ми како, али сада нам се вратило - рекао је Ескић.
  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана