Никола Дујаковић, капитен Крупе: Уз појачања до доброг пласмана

Синиша Котараш
Никола Дујаковић, капитен Крупе: Уз појачања до доброг пласмана

БАЊАЛУКА - Капитен Крупе Никола Дујаковић очекује да ће екипа на Златибору одрадити квалитетне припреме које ће омогућити повратнику у Премијер лигу да током првенства покаже како има квалитет за највиши ранг такмичења.

За фудбалера који је поникао на бањалучком Градском стадиону, а пуну афирмацију стекао у Крупи на Врбасу, биће ово већ шеста година како носи дрес овог тима.

- Два пута сам са Крупом улазио у Премијер лигу, у сезони 2015/16.  и сада, тако да се сакупило већ лијепо искуство које ће, вјерујем, помоћи да на крају остваримо добар пласман. Ту су још и Бојан Пузигаћа и Милош Каришик, као два најстарија и најискуснија првотимца Крупе од којих сви можемо много да научимо - рекао је Дујаковић.

У паузи између двије сезоне Крупа није много промијенила тим, остали су готово сви који су освојили прво мјесто у лиги РС, али Дујаковић ипак истиче како ће се тешко надокнадити изостанак двојице играча.

- Истина је да нисмо нешто промијенили тим, али је ипак чињеница да смо ослабљени. Отишао је наш први стријелац Јово Лукић, а и Јосип Микетек се тешко повриједио. Обојица су били стандардни првотимци и много су значили за нашу игру - констатовао је капитен Крупе.

Према најавама челника, конкуренција ће ипак бити осјетно појачана, јер се очекује да неколико играча стигне у клуб током боравка на Златибору. За сада су новајлије Милош Каришик, Миливој Крмар, Тарик Абдулаховић и Дејан Глишић.

- Са додатним појачањима биће сасвим друга прича. Вјерујем да ће се, ко год да дође, веома брзо прилагодити те да ћемо се на Златибору припремити онако како треба. Уосталом, то нам је већ стандардна љетна дестинација, имамо сјајне услове и није било потребе да било шта мијењамо. Надам се само да ће нас заобићи ови свакодневни проблеми и да ће припреме протећи у најбољем реду - нагласио је Дујаковић.

Од нове сезоне, која стартује 1. августа, очекује доста, али је истакао и како ће, осим резултата свог тима, помно пратити и сва дешавања у још једном клубу.

- Свакако да ме интересује све што се дешава у Борцу. То је клуб у којем сам поникао и за који игра мој рођени брат Синиша. Наравно против њих ћу дати све од себе за побједу, баш као и у три претходна званична дуела, два првенствена и један у Купу БиХ, у којем смо забиљежити сва три тријумфа - појаснио је Дујаковић.

Сигуран опстанак

На питање да ли је основна амбиција Крупе опстанак капитен премијерлигаша из кањона Врбаса је цитирао некадашњег тренера овог тима Слободана Старчевића.

- Као што би он рекао, прво мјесто је најсигурнији опстанак. Шалу на страну, очекује нас тешка и захтјевна сезона у којој већина ривала најављује борбу за врх табеле и излазак у Европу. Мислим да би баш ту могла да лежи наша шанса да што прије ријешимо све дилеме око статуса у друштву најбољих - истакао је Дујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана