Никола Ђурасовић, кошаркаш Леотара: Нишанимо плеј-оф и Другу АБА лигу

Милан Зубовић
Никола Ђурасовић, кошаркаш Леотара: Нишанимо плеј-оф и Другу АБА лигу

ТРЕБИЊЕ - Трећи пут у историји кошаркаши Леотара играће завршницу Лиге БиХ. Први пут било је то у сезони 2004-05, други 2015-16, док су ове сезоне крунисали своје добре партије из лигашког дијела сезоне.

Ипак Требињци не желе да стану на томе, што потврђују ријечи најискуснијег члана екипе Николе Ђурасовића.

- Првобитна жеља нам је била да изборимо опстанак, мада смо се потајно надали да можемо направити нешто више, односно стићи до Лиге за првака. Останком мог брата Боже, који је одлучио да игра до краја сезоне, добили смо квалитет и четири-пет побједа које су нас укључиле у борбу за сами врх, а не за опстанак, што је био пресудан моменат, док смо и ми остали дали свој максимум - истакао је Ђурасовић.

Иза Леотара је турбулентна сезона прожета повредама и инфекцијом вируса корона, али су успјели да одрже побједнички ритам те буду испред екипа које су пред почетак сезоне најављивале пласман међу пет најбољих. Сада их чека много тежи задатак.

- Неколико пута сам већ играо Лигу за првака, која је веома специфична и има убитачан ритам, јер се играју двије утакмице током седмице. Екипа са најдужом клупом и она чији се играчи најбрже опорављају од умора може да се нада успјеху. Игокеа је апсолутни фаворит и честитам им на плеј-офу АБА лиге, након њих ту су Борац и Спарси, као учесници Друге АБА лиге те Широки, који има много искуства у оваквим завршницама, а онда долазимо ми и Челик. У такмичење улазимо растерећени и не кријемо да некоме желимо помрсити рачуне те да изборимо наступ у полуфиналу плеј-офа, за шта се надамо да ће нам донијети наступ у Другој АБА лиги, мада ту много ствари у вези са учесницима још није дефинисано - изјавио је Ђурасовић.

Екипу чине момци из Требиња и околине, док су Никола Шућов и Давид Миладиновић појачања за завршницу сезоне.

- Атмосфера је одлична, јер се сви и приватно дружимо па онда и правимо добре резултате. Сада су ту међу нама два нова играча, која ће раширити ротацију, донијети нову енергију која ће нам бити потребна - нагласио је Ђурасовић.

Жали што ове сезоне није било публике на трибинама из добро знаних разлога.

- Једини жал је то што нас нико није гледао, јер је лига много квалитетнија него је што био случај ранијих сезона. Многи нису добили иностране ангажмане па су остали и тиме подигли квалитет, а да су навијачи могли бити у дворани вјерујем да би у “Бреговима” биле извлачене трибине које никад раније нису, поготово када би стигла Игокеа која је направила велики посао у Лиги шампиона и АБА лиги те сам сигуран да би дошао велики број гледалаца да их поздрави - рекао је Ђурасовић.

Чапљина

Осврнуо се и на побједу Чапљине у Тузли против Слободе, којом су показали да фер плеј и даље одстоји.

- Прије те утакмице чуо сам се са другаром Миланом Лужаићем, који ми је реко да иду на побједу и да их не интересују никакве приче да ће Слобода лако стићи до тријумфа, јер им је он потребан за пласман у Лигу шест. Чапљина је има неки свој мотив, освјетлала је образ и показала да фер плеј и даље одстоји - казао је Ђурасовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана