Незапамћене казне због дешавања у Горажду: Меч поништен, Милосављевић 14 мјесеци ван рукомета

Синиша Котараш
Незапамћене казне због дешавања у Горажду: Меч поништен, Милосављевић 14 мјесеци ван рукомета

Бањалука - Ни најревноснији пратиоци рукомета не памте да је једна утакмица Премијер лиге БиХ поништена, а да је тренер због одгуривања делегата кажњен са 14 мјесеци забране рада у спорту.

Управо ово је епилог инцидента у финишу меча 15. кола Премијер лиге, Горажде - Локомотива, коју је домаћин добио са 24:23, како је утврђено, голом постигнутим седам секунди након истека 60. минута. У великој гужви након меча, дио домаће публике је напао госте из Брчког, а најтеже је прошао Милорад Инић који је ударен “боксером” и задобио лакше повреде главе. Након што је сакупио сву потребну документацију, те одрадио експертизу посљедњих тренутака меча, комесар за такмичење Премијер лиге БиХ Зденко Алпеза, донио је одлуку да се поменута утакмица поништи, а нова одигра у року од 15 дана. Уједно, Горажде је кажњено неиграњем три утакмице у својој дворани, те новчаном казном од 500 КМ. Ипак, највише буре изазвала је драконска казна од 14 мјесеци забране рада за тренера Локомотиве, прослављеног репрезентативца Србије Жикицу Милосављевића, који у богатој каријери никада није кажњаван, чак никад није био ни учесник неког ексцеса.

- Онај ко ме зна, приватно и на терену, зна колико сам мирољубив. Контрола понашања је оно што ме красило кроз целу каријеру и то сам задржао и сада. Истина је, имао сам вербални дуел са делегатом, тражио сам да реагује на очигледну крађу времена, а он се правио да не види и не чује. Тада сам га гурнуо у раме у намери да га натерам да ме погледа. Сагласан сам да казна треба да буде ригорозна када је у питању напад на службено лице, ударање и слично, али је ово превише, јер не верујем да се одгуривање може подвести под ударање - истакао је Милосављевић.

Према најавама челника Локомотиве, клуб из Брчког ће се жалити, а пресуду, у року од седам дана, треба да донесе Такмичарска комисија. Уколико ни тада не буду задовољни, Брчацима преостаје да од Управног одбора РС БиХ траже заштиту законитост.

- Сматрамо да је казна заиста превелика. Милосављевић је ушао у расправу са делегатом и његов једини гријех је што га је одгурнуо. Није то смио да уради и треба да сноси одговорност, али је ово заиста преко свих мјерила - каже предсједник Локомотиве Горан Васић.

Делегат обрисан са листе

Делегат утакмице Дамир Гаџо из Сарајева, избрисан је са листе за ову сезону, док су мјерилац времена и записничар Елвир Биједић и Семир Мирвић, кажњени са шест, односно три мјесеца забране вршења свих функција у рукомету. Сви кажњени имају право жалбе

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана