Невесињац Урош Гутић побједник атлетске трке

Срна
Невесињац Урош Гутић побједник атлетске трке

СРЕБРЕНИЦА - Урош Гутић из Невесиња побједник је данашње атлетске трке на 10.000 метара у Сребреници, одржане поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом, док је Сарајка Амела Чомор била најбоља у женској конкуренцији.

У трци је учествовало више од 200 такмичара из неколико земаља, међу којима су осим такмичара из Републике Српске и БиХ и атлетичари из Србије, Француске, Хрватске, Њемачке, Црне Горе и Велике Британије.

Учесници су трчали улицама Сребренице и регионалним путем до пет километара удаљеног насеља Ликари и враћали истом стазом.

Организатор трке било је сарајевско Удружење “Дечки у плавом”, чији предсједник Дарко Лончар каже да је манифестација организована уз поштовање епидемиолошких мјера и да је ово почетак враћања масовних спортских такмичења након једногодишњег прекида усљед пандемије вируса корона.

Он је истакао да је ова трка доказ да се и без већих улагања могу успјешно организовати спортске манифестације и садржаји.

Лончар је поручио да је намјера организатора да ова трка постане традиционална.

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић рекао је да је општина подржала организовање трке и да је ово позитивна порука из Сребренице и доказ да је ово мјесто отворено за све људе и за разна такмичења учесника свих нација и из свих мјеста и земаља.

“Некада су у Сребреници одржаване мото-трке, а данас је одржана атлетска трка на 10 километара, а крајем јуна имаћемо и брдску рели трку аутомобила. Очекујемо да ће ове манифестације постати традиционалне и да ће епидемиолошко стање дозвољавати окупљање већег броја учесника и посјетилаца”, истакао је Грујичић.

Побједник трке Урош Гутић, који је члан Атлетског клуба Сарајево и актуелни првак БиХ на 800 метара, рекао је да је стаза била тешка као и временски услови, али да је задовољан јер је успио побиједити.

“Била је изузетна организација трке. У Сребреници смо наишли на одличан пријем и очекујем да ћемо се поново овдје сусретати и да ће трка прерасти у традицију”, додао је Гутић.

Побједницима су припале новчане награде, пехари, медаље и дипломе.

Други у мушкој конкуренцији био је Емир Хастор, а трећи Алија Имамовић. У женској конкуренцији друго мјесто је заузела Ивана Узуновић, а трећа Сандра Гангоф.

Пехаре најбољима у мушкој конкуренцији уручио је начелник општине Сребреница Младен Грујичић, а побједницама је награде предао предсједник Скупштине општине Ћамил Дураковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана