Несторовић и Бошњаковић најближи клупи Крупе

Синиша Котараш
Несторовић и Бошњаковић најближи клупи Крупе

БАЊАЛУКА - Најозбиљнији кандидати да на клупи Крупе наслиједе Велимира Стојнића су Дарко Несторовић, Миленко Бошњаковић, Жељко Врањеш, а није искључено да повјерење добије и неко од домаћих тренера и омладинске школе премијерлигаша из кањона Врбаса.

Крупљани су жељели Драгана Јовића, али провјерени стручњак није могао да прихвати позив. Свакако, повлачење Стојнића изненадило је и челнике клуба који сада убрзано покушавају да ријеше проблем.

- Најближи Стојнићеви сарадници, Синиша Мркобрада, Марко Мазалица и Владимир Илић, преузеће рад са првом екипом и биће ту све док не пронађемо адекватно рјешење. Први са којим смо ступили у контакт био је Драган Јовић, али нам се он захвалио на позиву и истакао да због чињенице да са породицом живи у Аустрији и има неке сасвим другачије планове, није у могућности да га прихвати. Настављамо да трагамо за квалитетним стручњаком, а међу њима су Дарко Несторовић, са којим смо ступили у контакт, али и Миленко Бошњаковић, Жељко Врањеш и још неки други стручњаци - истакао је први човјек Крупе Драшко Илић.

Према његовим ријечима сви у клубу су оптимисти када је опстанак у Премијер лиги у питању.

- Наш тренутни пласман није сјајан, али нисмо од оних које ће неколико лоших резултата обесхрабрити. Вјерујем да ћемо до краја полусезоне смањити бодовни заостатак и равноправно се укључити у борбу за опстанак - тврди Илић.

Стојнић се са клупе повукао због породичних разлога, а на клупи је сједио од половине септембра. Клуб је водио на пет првенствених утакмица и уписао једну побједу, те четири пораза. Међутим, тренутни резултати и незахвална позиција Крупе на табели, 11. мјесто и седам освојених бодова, нису разлог растанка са овим стручњаком, већ су у питању искључиво приватни разлози.

- Због породичних разлога нисам у овом моменту способан и спреман да се иоле озбиљније посветим раду у клубу. Тренутно сам много потребнији породици, док је ситуација у клубу таква да захтијева пуни ангажман, што ја у овом моменту не могу да испоштујем - потврдио је Стојнић.

Мркобрада: Као да је све нормално

Први помоћник Велимира Стојнића Синиша Мркобрада биће на челу тима који ће водити екипу Крупе док се не пронађе нови тренер.

- Настојаћу да са сарадницима радим као да је ситуација нормална. Био бих најсрећнији када би већ од суботе и утакмице са Тузла ситијем почели са сакупљањем бодова. Уосталом, они су нам остали дужни јер смо на “Тушњу” остали без једног бода у судијској надокнади – поручио је Мркобрада који завршава школовање за “профи” лиценцу и има право да сједи на клупи једног премијерлигаша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана