Ненад Трајковић, тренер Игокее: Одсуство Зубчића и Талића ремети рад

Милан Зубовић
Ненад Трајковић, тренер Игокее: Одсуство Зубчића и Талића ремети рад

Лакташи - Први испит у Суперкупу АБА лиге, којем ће бити домаћини, кошаркаши Игокее имаће против Будућности 20. септембра од 20.30 часова.

Биће то велики испит и први тест уиграности за Александровчане јер ће се с друге стране наћи актуелни шампиони регионалног такмичења, док се тренер Ненад Трајковић нашао у помало неочекиваном проблему пошто у јеку припрема неће моћи рачунати на Томислава Зубчића и Дарка Талића. Први је на припремама са репрезентацијом Хрватске, а други са селекцијом БиХ за први квалификациони прозор за Свјетско првенство.

- На нашу нажалост, нисмо у пуном саставу јер не можемо да рачунамо на Зубчића и Талића, које је клуб пустио на припреме репрезентације, што је његова обавеза. То нам много квари концепт припрема јер око Зубчића желимо да направимо кичму тима, будући да попуњава позиције крилног центра и центра. Неће бити са нама у деликатном тренутку када почињемо са одигравањем контролних сусрета. Талића смо хтели да видимо кроз тренинг утакмице и спремимо за тим и да видимо какви ћемо бити у првенству. Њих двојица ће се вратити до утакмице Суперкупа, на којој би требало да наступе - изјавио је Трајковић.

Нагласио је да припреме које су почеле прије три седмице иду планираним током.

- Радимо на нечему што ће нам помоћи да издржимо целу сезону. Пунимо батерије које ћемо касније трошити, а играчи добро подносе јаке тренинге иако дневно радимо по пет шест сати, што је веома обимно и захтевно. Сви то добро подносе, од капитена Вука Радивојевића до оних најмлађих - казао је Трајковић.

Игокеу већ сутра очекује први контролни меч са Динамиком у Београду, гдје ће у петак играти са Солноком, а у суботу са Борцем из Чачка. Након повратка из Србије одмјериће снаге са Слободом из Ужица 4. септембра, а дан касније са Младости из Мркоњић Града, са којом ће се састати и шест дана касније. Између два сусрета са Мркоњићанима имају заказан дуел са Цедевитом, док ће прије Суперкупа наступити на турниру у румунској Орадеи.

Парови Суперкупа

Прије њих на паркет ће изаћи Морнар и Партизан од 18 сати, док ће другог дана играти бранилац трофеја Цедевита и Задар (18), те Црвена звезда и Олимпија (20.30). Побједници мечева играних првог дана састаће се у првом полуфиналу, које је на распореду 22. септембра, док ће побједници утакмица другог дана играти друго полуфинале. Финале је на распореду у недјељу, 23. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана