Ненад Лалатовић, тренер Војводине: Звезда и Партизан могу до европског прољећа

Дарко Пашагић
Ненад Лалатовић, тренер Војводине: Звезда и Партизан могу до европског прољећа

Бањалука - Тренер Војводине Ненад Лалатовић сматра да су Црвена звезда и Партизан пласманом у групну фазу Лиге шампиона, односно Лиге Европе већ постигли велики успјех, али да би било још љепше када би презимили у Европи.

Млади стручњак, који је на клупу Новосађана сјео љетос, сматра да је успјех београдских клубова дошао у право вријеме за српски фудбал и по њему је очекиван, јер су у Љутице Богдана и у Хумској одавно одскочили од остатка српског фудбала и крупним корацима грабе ка оним далеко моћнијим европским клубовима.

- Оно што је Звезда учинила другу годину заредом стварно је велики успех, али се не сме заборавити да се то није постигло преко ноћи. “Црвено-бели” имају реалне шансе да презиме на међународној сцени. Вероватније је да такмичење наставе у елиминационом делу Лиге Европе, јер у њиховој групи Лиге шампиона реалан домет је треће место. Слична ситуација је и са Партизаном, који објективно може да се бори за другу позицију у групи, која доноси пролаз даље. Све у свему, сваки нормалан љубитељ фудбала у Србији мора да буде радостан због успеха два београдска клуба ове сезоне, али и да се нада да се може постижи још више - нагласио је Лалатовић.

Његов нови клуб, Војводина, веома добро је стартовао у шампионату Србије, а онда је у седмом колу доживљен за сада једини пораз. И то од Црвене звезде у Новом Саду.

- У првих шест утакмица освојили смо 16 бодова, а онда смо незаслужено изгубили од Звезде. За 90 минута играчи мог некадашњег клуба упутили су само два шута на гол, али су, нажалост, оба завршила у нашој мрежи. Ту је до изражаја дошао квалитет играча које у овом тренутку поседује Црвена звезда. Ипак, поносан сам на своје играче, јер сам сигуран да су у овом дуелу пружили максимум и надам се да ћемо наставити у истом ритму - наставио је Лалатовић.

По његовим ријечима Војводина ове сезоне може пуно, али још је далеко да угрози “вјечите ривале”.

- Када сам долазио у Нови Сад сам сам себи зацртао циљ, а то је да се Војводина после три сезоне пласира на европску сцену. Добро смо кренули и сигуран сам да ћемо у томе успети. Екипа са којом располажем поседује квалитет - истакао је тренер клуба из “српске Атине”.

Волио бих да неки од трофеја у српском фудбалу оде из Београда, међутим сматрам да ће то бити јако тешко остварити бар ове сезоне.

- Финансијска моћ коју поседује Црвена звезда и Партизан у овом тренутку је за све остале клубове мисаона именица. Они за обештећења могу да плате више од милион евра, што је доскора у српском фудбалу било незамисливо. Ипак, верујем да ће се неко веома брзо прикључити Црвеној звезди и Партизану и да ће трофеји коначно почети да одлазе из Београда, јер многима је досадила доминација “вечитих”, а нарочито клубовима из мањих средина - додао је Лалатовић.

Борац

Лалатовић је био презадовољан гостопримством челника Борца и пријемом у Бањалуци, гдје су Новосађани у петак увече одиграли хуманитарни сусрет против “црвено-плавих”.

- Велика ми је част што сам у Републици Српској. Посебно ми је драго што се бањалучки клуб полако диже и што постаје онакав какав навијачи очекују да буде. Стабилан су клуб, имају сјајног тренера и клупско руководство, јер са озбиљним људима можете да правите озбиљне резултате. “Црвено-плавима” желим ове сезоне у Премијер лиги БиХ да буду међу прва четири тима. Било би још лепше ако би могли да се домогну и неког трофеја, али не треба да то буде императив. Дакле желим им свег срца да изборе квалификације за Лигу Европе - истакао је Лалатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана